A PPP hadjárat

A PPP hadjárat

gyerekzsivajMár régen PPP-ztem. Talán sok olyan új olvasó is van köztetek, aki még nem is tudja, mit is takar a PPP elnevezés, elárulom hát: Pár Perces Projekt.

A lényege: takarítunk, szortírozunk, rendet rakunk mindössze pár perces időráfordítással. Apránként, de rendszeresen.

Az eddigi bejegyzéseket itt találhatod. 

MIÉRT HASZNOS A PPP HADJÁRAT?

Kisgyerek mellett vagy várandósan senkinek nincs sem ideje, sem ereje, sem energiája csak úgy nekiesni és kivixolni a lakást pincétől a padlásig. Ezért muszáj megosztani a feladatokat.

Rájöttem, hogy jelenleg azzal, hogy Gergő oviban van napközben és “csak” egy gyerekkel vagyok itthon, sokkal több időm maradt nekiállni egy-egy helyiségnek, vagy szortírozni a ruhákat, kipakolni a kamrát stb. Bence ugyanis már van olyan nagy, hogy szeret egyedül is játszani, nem kell őt állandóan foglalkoztatnom, mint kisebb korában. Nem gond, ha otthagyom duplózni a gyerekkuckóban, amíg felporszívózom a szomszéd szobákat, vagy vasalhatok is tőle (Te is utálsz vasalni?   😯 ), amíg mesét néz a tévében. Persze Bencénél MINDIG résen kell lenni, mert továbbra is képes hajmeresztő dolgokat produkálni, ha pár percre szem elől tévesztem. A minap pl. az impregnáló spray-vel légfrissített a lakásban. Hát nem örültem…   😡

DE.

Mint tudjátok, jelenleg ismét babát várok, és orvosilag el vagyok tiltva a megerőltető tevékenységektől.  Be kell valljam, hogy nagyon nehezen bírom a visszafogott tempót, hisz alapjáraton egy perpetuum  mobile vagyok, de felfogtam, hogy mi a baba érdeke és mit kíván az én egészségem. Szóval, ismét csak PPP-ben gondolkodhatom.

gyerekzsivajMásrészt illúzióim sincsenek. Tudom, mivel jár majd, ha hazahozzuk újszülött babánkat a kórházból (úúúgy várom már!!! 😆 ).  Vélhetően hetekig legkisebb gondom is az lesz, hogy patikatisztaságú-e a lakás. Tehát akkor is csak PPP-ket tudok majd végezni.

Harmadrészt azt is látom, hogy  rendet tartani a gyerekzsivajban nem csak számomra kihívás. A #gyerekzsivaj-on láttam Ági bejegyzését, amiben ő is azt írta, hogy kisgyerekek mellett valóban csak Pár Perces Projektekre futja egy anyukának.

Így aztán úgy döntöttem, hogy ha már én visszaszoktam, akkor a blogon is meghirdetem a PPP hadjáratot! Csatlakozz te is hozzám és csináljuk együtt!  😀

 

Tarts velem te is, holnap jön a #8. Pár Perces Projekt, indul a hadjárat!

Köszönöm, ha megosztod a felhívást ismerőseid között, PPP-zzünk együtt minél többen!

Ha benne vagy a mókában, küldj egy Like-ot a Facebookon, hogy tudjam, mekkora lesz a haderő!  

Induljon a hadjárat!  😈  😈  😈

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: