Almás süti

Tudod, a jelszó: gyorsan, de finomat! 😀 Nemrég vendéget vártunk, de kissé zsúfolt volt a napom, így valami olyan süteményt akartam készíteni, ami pikk-pakk elkészül. Ezt a sütit a férjem nagyon szereti, s mivel már elég régen sütöttem ilyet, épp időszerű volt. 🙂 

A recept az én nemárulomelmilyen márkájú multi-kulti konyhai csodagépemhez kapott receptgyűjteményből származik (igen, a cég alaposan alátámasztotta, pontosan mit is tud a darálóval/turmixgéppel/passzírozóval/gyümölcspréssel s ezernyi alkatrésszel felszerelt masina).

Ezt a süteményt azt hiszem gyorsabb összedobni, mint leírni, hogyan is készül.  😎

Almás süti

Hozzávalók:

  • 3 tojásalmássüti2
  • 1/3 liter tej
  • 150 gramm cukor
  • 120 gramm liszt
  • 2-3 darab alma (vagy körte, de készíthető cseresznyével, meggyel is)
  • őrölt fahéj

Elkészítése:

Az almákat hámozd meg, negyedeld és a magház eltávolítása után vágd szeletekre (egy gerezdet úgy három-négy felé), tedd kivajazott-lisztezett vagy szilikonos 30 cm-es kerek sütőforma aljára. Én fahéjat is szoktam szórni rá.

almássüti3Állítsd össze a tésztát, turmixgépben (vagy robotgéppel) keverd össze a tojást, tejet, lisztet és a cukrot. A kb. palacsintatészta állagú keveréket öntsd az almákra.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30-40 percig süsd, fogpiszkálóval ellenőrizd, átsült-e, de nem kell kőkeménynek lennie, mert akkor nagyon kiszárad.almássüti4

Hidegen-melegen egyaránt finom, én mindig készítek hozzá öntetnek hígabb vaníliapudingot (kb. fél csomag pudingport teszek 3 dl tejhez és persze édesítem).

Mint fentebb látszik, nem sikerült eljutni a kész sütemény lefényképezéséig, mert az éhes szájak előbb elérték, mint hogy előkerült a kamera. Kell ennél nagyobb bizonyíték arra, hogy valóban finom?!  😀

almássüti5

Egyszerű, gyors és a gyerekek szeretik, ilyen kell nekünk, elfoglalt anyáknak, nemigaz? Próbáld ki Te is!

Vasárnap van, lepd meg az aprónépeket (és apát 😛 ) egy kis sütivel!

Jó étvágyat hozzá!

Mentés

Mentés

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*