Angyalka születésnapjára

Angyalka születésnapjára

Ettől a naptól rettegtem. Nem mintha az összes többi könnyebb vagy jobb lenne. De az első születésnap mégis felkavar. Hisz nincs mit ünnepelni, nincs KIT ünnepelni. Memme nincs velünk. Nem tudok neki tortát sütni, ajándékot adni, elénekelni neki a “Ma van a szülinap-pom-pom-ot”… 

Megosztottam Veletek, hogy elvesztettük Őt és eltökéltem, hogy nem írok Róla, mégis, ma muszáj. Mert ma kicsit elhalkult a gyerekzsivaj. S ennek semmi köze ahhoz, hogy a fiúk a maminál nyaralnak, a férjem pedig dolgozik egész nap… egyszerűen csak csend van és üresség.

Nem gondolok bele, hogy lehetne másképp. Nem gondolok bele, hogy Emmaangyalkaszületésnapjára2 rövid élete (mely tele volt csatákkal és oly hirtelen és értelmetlenül ért véget) most derűs és gondtalan lehetne velünk, a családjával és ma együtt ünnepelnénk a kis hősünket. Nem akarok ma azzal foglalkozni, hogy Emmát kiengedték a kórházból műtét nélkül és két nap múlva rá meghalt a karjaimban. Minden napra jut gyász és fájdalom és düh és vádaskodás és letargia. Ma csak szeretnék Rá úgy emlékezni, amilyen Ő volt, s arra, amit tanított nekünk. Hatalmas küzdő, örökké mosolygó kislány volt. Ahogy az utolsó napokban kacagott a testvéreire, ahogy nyammogott a fagyitölcséren miközben kukucskált kendőcskéje alól. angyalkaszületésnapjára4Mikor dobolt a lábaival örömében, ha közeledett az etetőkanál a szájához. Ahogy édesen szuszogott álmában és vadul szívta a cumiját. Gigászi csatákat vívott négy hónapon át születése után, mikor is először hazajöhetett a kórházból hozzánk. Én végig ott voltam vele, négy kemény és kegyetlenül nehéz hónapon át. Tőle tanultam meg, hogy sosem szabad feladni, mindig csak küzdeni kell, menni és menni előre!!! És Memme mégsem kapott lehetőséget arra, hogy tovább küzdjön.

angyalkaszületésnapjára3Mégis, egy ideje hiszek a Sors nevű dologban. Ezt a törött angyalkás szélcsengőt tegnap találtam meg a DIY dobozomban, mikor a fiúknak készítettem a jutalomtáblát. Vajon miért pont most került elő? Nem tipródtam rajta hosszan. Megjavítottam. Olyan lett amilyen lett. Kitettem a teraszra és hallgatom, ahogy csilingel, amikor feltámad a szél.

Én nem süthetek tortát, nem adhatok ajándékot. Nincs zene és ének. Nincs gyertya. Csak mécsest gyújthatok. És ezt a kis szélcsengőt hallgathatom, ahogy megtöri a csendet és az ürességet.

NAGYON HIÁNYZOL MEMME! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KICSI ANGYALKÁM, DRÁGA ÉLETEM!!!

 

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: