Anya telefonál!

Anya telefonál!

No igen, amióta otthon csücsülsz a négy fal között szeretett gyerekeiddel, azóta kissé bezárult előtted a világ. Főleg az első időkben, amikor egy szoptatott csecsemő mellől meglehetősen bonyolult logisztikával lehet csak elszakadni. Mert ugye maximum két-három órád van arra, hogy valahova eljuss, ott legyél (szórakozz, kikapcsolódj, de gyorsan! 😉 ), majd hazarohanj, és már ránthatod is le magadról a szoptatós melltartód elejét…

Aztán ráeszmélsz, hogy jéé, hát itt a telefon! És innentől kezdve anya telefonál! 🙂 Rászoksz arra, hogy innentől kezdve ilyen módon értekezz azokkal az emberekkel, akik fontosak számodra, úgy mint a barátaid vagy akár a saját édesanyád, hiszen sokkal egyszerűbb lebonyolítani egy telefonhívást, mint elszabadulni otthonról. 

Apropó szabadulás! Egy gyors kitérő: a minap (nem kis előkészületek árán) elmentem szabadulni a barátnőimmel (szabadulós játék, rákattantam!!! 😆 ). Mikor meséltem a férjemnek, mire készülök, félig viccesen megjegyezte: “Szabadulni? Hát itthonról sem tudsz kiszabadulni!”  És ugye van igazság a dologban… Azt persze el kell mondanom, hogy a szabadulást arra a hétre időzítettük, amikor a srácok a maminál nyaraltak, tehát az otthonról kiszabadulást gyorsan megoldottam (de a játék is sikerült, bibibí!).

Na de vissza a telefonhoz!  😀

ILYEN AZ, AMIKOR ANYA TELEFONÁL!

anya telefonalRégen (kb. ezer éve, mikor még nem voltak gyerekeim), nem értettem, miért tudok csak úgy beszélni a barátnőmmel telefonon, hogy Ő közben gyereket nevel, tehát rajtam kívül még a gyerkőccel is kommunikál párhuzamosan.

Azóta megtanultam, hogy anyaként milyen nehéz akár öt perc nyugtot találni, hogy végre szót válthassak egy értelmes felnőtt emberi lénnyel anélkül, hogy közben vizet kelljen adnom, popsit kelljen törölnöm, vagy épp hajbakapó aprónépeket szétválasztanom. S persze illetlenség mindig mindenkit lerázni, mikor végre felhív, hogy “na mi van veletek?” hogy nekem épp most nem alkalmas.

Hiszen 1. mondjon egy anyának valaki alkalmas időpontot bármire 2. szegény hívó félnek nincs benne az előjegyzési naptárában, hogy a Te gyereked éppen 09.15-kor fogja verni magát a földön, amiért nem adsz neki csokit abban a szent pillanatban.

anya telefonal

Tehát örülsz, hogy csörög a telefon, végre dumcsihatsz egy  kicsit 😀

És észrevetted már, hogy még ezekben a lopott percekben is (ha csakugyan sikerült a kedvenc mesével vagy egy zacskó ropival kiiktatnod a körülötted söndörgő lurkókat) az maradsz, aki,  a házi mindenes 0-24-ben?!  😛

Mert hogy mit csinálsz telefonálás közben?

1. leszeded a csöpögtetőről a megszáradt edényeket a konyhában,

2. elpakolod az ételmaradékokat, letörlöd az étkezőasztalt,

3. meglocsolod a száraz chilidet az abakpárkányban,

4. összekapkodsz pár földön maradt játékot a gyerekek után,

5. bekapcsolod a kihangosítót (vagy nem, de akkor saját dolgod nehezíted meg) és ki/be pakolsz egy adag mosást,

6. Te is bekapsz pár falatot (amíg a másik beszél, két mondat között, nehogy illetlennek tűnj), de már olyan éhes vagy, és persze megint nem volt időd nyugodtan reggelizni, mert a lurkók már elrohantak az asztaltól, mikor végre Te leültél volna.

anya telefonalSzóval anya mint mindig, most is több fronton áll helyt egyszerre, még szerencse, hogy mi nők mindenre tudunk figyelni egyszerre!  😉

Te miket csinálsz telefonálás közben? Érdekelne, hogy csak én vagyok ilyen higany, aki nem tud leülni öt percre sem (szóval miért is számítottam arra, hogy a srácaim majd nyugodt emberkék lesznek?!), vagy Te is kihasználod a dróton lógással töltött időt egyéb hasznos tevékenységekre is?

Mindenesetre praktikus a dolog, ha belegondolsz. Próbáld ki. Miközben csevegsz, kész is vagy egy gyors romeltakarítással és haladtál a házimunkáddal is. Hát nem megérte?  😀

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! 🙂 

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: