Anyacoaching

“Veled utazom”

 • Többgyermekes édesanyaként nagyon jól tudom, hogy milyen nehéz megtalálni az egészséges egyensúlyt az életszerepeink között.
 • Örök játszma, hogyan legyél egyszerre jó anya, szerető társ, gondos háziasszony és hogy jusson magadra is némi zavartalan idő.
 • Biztos sokszor érzed Te is, hogy mióta édesanya lettél, a négy fal közé vagy bezárva (általában a lakás-bolt-játszótér háromszögben mozogsz), több gyermek esetén akár évekig, s ez bizony mind érzelmileg, mind szellemileg beszűküléshez vezethet.
 • Arról nem is beszélve, hogy a  kisgyermekes élettel járó éjszakázás miatt sokszor nyúzott és kialvatlan vagy.
 • S hogy milyen is igazából egy nyúzott és kialvatlan ember? Sokszor ingerült és stresszes, ez pedig kihathat a párkapcsolat minőségére is.
 • A megváltozott családmodellben egyébként is nagy odafigyelés kell ahhoz, hogy ne tévesszétek egymást szem elől a pároddal és hogy a gyerekeken kívül még legyen más kapocs is, ami összeköt.
 • Látom azt az édesanyákon, hogy  sokszor nem könnyű elfogadniuk a szülés után megváltozott testüket sem, ugyanakkor tudom, hogy gyerekek mellett komoly logisztikát jelent a rendszeres testedzés megszervezése.
 • Ráadásul anyaként gyakran csak kutyafuttában eszünk, miközben épp a gyerekeket szolgáljuk ki, ez sem kedvez a vágyott testkép elérésének.

Tehát ha valaki, én biztosan megértem, amikor azt mondod, hogy az anyaság néha nehéz és úgy általában sem egy cukormázas leányálom!

Milyen területeken tud segíteni egy life coach az édesanyáknak?

A coach segít a nehéz élethelyzetek megoldásában, a konfliktusok és elakadások feloldásában, a problémamegoldás javításában olyan területeken, mint a

 • hatékony időgazdálkodás gyermekek mellett
 • az életszerepek közötti egyensúly megtalálása (anya, társ, önmaga),
 • önértékelés javítása,
 • stresszkezelés, dühkezelés
 • békés önérvényesítés fejlesztése,
 • párkapcsolat javítása,
 • változásokhoz való sikeres alkalmazkodás,
 • egyéb társas kapcsolatok javítása,
 • szülés utáni énkép és testkép elfogadása,
 • veszteségek kezelése.

Mi is az a coaching?

A coaching egy személyes fejlesztő és segítő tevékenység, a coach (edző) szóból ered, ám a life coach nem a testet “edzi”, hanem a coachee (ügyfél, kliens) személyes képességeire és erősségeire koncentrálva fejleszti azokat és elakadások, problémák esetén segíti a továbbjutásban.

A coaching   nem foglalkozik múltbéli eseményekkel (illetőleg csak annyiban foglalkozik, amennyiben az a megoldások, célok megértéséhez szükséges).  A coaching a JELENRE és a JÖVŐRE fókuszál.

A coaching nem terápiamert bár vannak pszichológiai alapjai –  a lelkileg egészséges embereknek segít, akik elakadtak életük útján, valamely problémával nem tudnak megbirkózni vagy túllendülni a számukra kedvezőtlen, zavaró élethelyzeten.

A coach nem tanácsadó, nem mondja meg, hogy adott helyzetben mit tegyen vagy mit ne tegyen az ügyfél.

Kérdésekkel és coaching technikákkal hozza felszínre az ügyfél saját megoldásait vagy segít kialakítani a megoldásokat.

A coaching azonban nem csupán beszélgetés, hanem szimulált szituációkon keresztül lehetővé teszi, hogy az ügyfél a kellemetlen helyzeteket begyakorolva élesben majd könnyebben boldoguljon és a coaching folyamat során kapott házi feladatok is a kitűzött cél felé mozdítják az ügyfelet.

Mindez azt jelenti, hogy az ügyél aktív résztvevője a coachingnak, ezáltal pedig élete alakításának.

Miben tudok segíteni én anyacoachként Neked?

Tükröt tartok, melléd szegődöm az úton, kérdezlek, motivállak és inspirállak.

Mert amikor úgy érzed, hogy életed bizonyos területén elakadtál, akkor nem biztos, hogy tudnak segíteni olyan emberek, akiket jól ismersz és akik jól ismernek Téged. Sem a családtagok, sem a barátok nem bizonyulnak pártatlan szemlélőnek, ha egy problémás helyzet értékeléséről és megoldásáról esik szó.

Jól jöhet ezért egy külső, pártatlan segítő, aki objektíven közelít Hozzád és a problémához, aki segít felderíteni azokat a régi beidegződéseket, kétségeket, amelyek gátolnak abban, hogy továbblépj és megoldást találj egy számodra kihívással járó élethelyzetben.

Persze olyan eset is megesik, hogy Te már pontosan tudod és  látod, merre szeretnél elindulni, mégis nehezen változtatsz a kialakult szokásaidon és a rutinjaidon.

Coachként nem adok Neked tanácsod és nem mondom meg, hogy szerintem mi a helyes irány. Közös munkánk során a Neked megfelelő megoldást felszínre hozva segítek abban, hogy a saját utadat tanuld meg járni, azt amely a számodra harmonikus, kiegyensúlyozott és teljes élethez vezethet.

Sőt, a coaching során elsajátított módszereket a későbbiekben is sikeresen tudod majd alkalmazni életed során. Ha egy nehézség vagy probléma merül fel egy másik életszakaszodban, akkor már tudni fogod, hogy hogyan old meg, milyen energiákat mozgósíthatsz, milyen eszközökhöz nyúlhatsz.

A coaching ezért nem csak a jelenben jó befektetés, hanem a jövőre nézve is!

Ki vagyok én?

Dr. Domokos Katalin vagyok, jogász, a gyerekzsivaj blog szerzője és anyacoach.

Rendszeres írok a Babanet portálra, ahol saját rovatom van  és szakértőként találkozhatsz velem a Szülők Lapján és az Anya csak 1 van oldalon is.

Emellett a Koraszülő Anyukák Támogató Csoportját vezetem a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. Ez utóbbi a szívügyem, hisz magam is többszörös koraszülő édesanya vagyok.

Miért pont gyerekzsivaj anyacoaching? Miért pont én?

 • Mert négy (plusz két) gyermekes  anyaként tudom, hogy milyen erőt próbáló élethelyzetek merülnek fel, milyen problémákkal küzdesz nap mint nap kisgyermekes anyaként, így magas fokú empátiával állok a hozzám forduló anyukákhoz
 • Mert nem csak elméletben olvastam arról, hogy mi az, hogy gyereknevelés, hogy mit szül a kialvatlanság, az én-idő hiánya, hogy mit jelent, ha nincs időd a párkapcsolatodra, ha összefolynak a napok és folyton időzavarban szenvedsz, mindeközben pedig küzdesz a szülés utáni én- és testképeddel
 • Mert a folyamatosan épülő gyerekzsivaj közösség jó alapot jelent ahhoz, hogy lássam, ezek a problémák bizony a legtöbb édesanyát érintik
 • Mert én tudom, hogy a legnagyobb tragédia után is talpra lehet állni, ezért azt vallom, soha nem szabad feladni, mindig van miért tovább menni az úton (koraszülött, szívbeteg kislányom 10 hónaposan  a karjaimban halt meg… mégis itt vagyok és megyek tovább a saját utamon!)
 • Mert alaptermészetem szerint is a megoldásokra koncentrálok a problémák helyett és ezt képviselem a coaching során is
 • Mert life coachként kifejezetten az édesanyákkal foglalkozom, az anyaságot érintő területekre fókuszálok munkám során.

Ha úgy érzed, elakadtál az anyaság mindennapos kihívásainak és probléma-megoldásának útján, keress bátran, együtt kisütjük, hogyan tovább! 🙂

Jelentkezz be egy első ingyenes próbaalkalomra!

(akár az ország bármely szegletéből, hiszen ONLINE is elérhető)

Név*
Email*
Telefonszám, amin időpontot egyeztethetünk*


Rólam mondták…

„Kata nagyon kedves, figyelmes volt, hamar sikerült bizalmamba fogadni őt. Kérdéseivel, építő jellegű észrevételeivel, megjegyzéseivel “felnyitotta a szemem”, hogyan tudok hatékonyabban gazdálkodni az időmmel, hogyan tudom felhasználni, javamra fordítani a rendelkezésemre álló erőforrásokat, hogy mindenre jusson időm és elégedetten feküdjek le este. Már az első alkalom után sokkal ügyesebben gazdálkodok az időmmel, letisztultabbak, tervezettebbek a napjaim, több “várólistás” tennivalót is sikerült elvégeznem és ez nagyon jó érzéssel tölt el. Nagyon szépen köszönöm,  Kata!”  N. Emese

“Ugye azt nagyjából mindenki tudja, hogy a life coaching egyfajta életvezetés… tükröt állítva Neked, hogy rájöjj hol akadtál el az életedben, és segítségével megtaláld a kiutadat… mindenkinek egy life coach kellene, ha kell akár receptre felírva… Kata, az anyacoach személyében pedig egy olyan traumát megélt embert ismertem meg, akinek ha ismered a történetét azt mondod: „Na ez az ember már mindent tud az életről”. Olyan tudás birtokában van, olyan veszteségeken ment keresztül, mégis olyannyira tele van életszeretettel és olyan pozitív gondolkodással rendelkezik, amiről azt gondolom irigylésre méltó, és hátborzongatóan hiteles…. J. Nóra”

“Nagyon köszönöm a konzultációt! Hamar átláttad a helyzetet, lényegretörően, világosan fogalmazol, ami segít objektíven látni a problémát. Azt kaptam, amit vártam, jobban érzem magam, köszönöm! 🙂 V. Mária”

Én nemrég vehettem részt egy konzultáción, és nagyon-nagyon hasznos volt! Nem is konzultáció, inkább egy kötetlen, baráti beszélgetés volt, mely sok mindenre rádöbbentett és rávilágított, ezt ezúton is nagyon köszönöm! Szné M. Ildikó”

 

Használd ki Te is az ingyenes konzultációs lehetőséget!

(akár az ország bármely szegletéből, hiszen ONLINE is elérhető)

Név*
Email*
Telefonszám, amin időpontot egyeztethetünk*


Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés