Az első Happy Halloween!

20151030_144041Egy ideje már nem kevés belső feszültséggel telve néztem a naptárban ennek a hétvégének a közeledtét. Elvileg most kellene emlékezni elhunyt szeretteinkre. Temetőbe menni, gyertyát gyújtani. De nekem most csak egy valaki jár a fejemben, Memme és most nem tudom “lazán”, szeretetteljesen, békésen fogadni ezt a napot, aminek már a megnevezését is nehezen mondom ki.

Memme nincs a temetőben, otthon van, velünk, minden nap. Az urnát fényképek takarják, hisz nem a fehér porcelánt akarom látni, hanem a lányom arcát. Ezért úgy döntöttem, én azon a bizonyos napon is ugyanúgy emlékezek rá, mint bármely más napon, hiszen aznap sem fog jobban fájni, hogy Memme nincs velem, mint máskor.

De.

Mindeközben ugyanakkor lehetőségem van arra is, hogy a fiaim kedvéért valami sokkal vidámabb és a gyerekek által is izgalmasnak talált más ünnepre készülődjek. Eddig bevallom, nem sok jelentőséget tulajdonítottam a sokak által amúgy is támadott (“minek majmolni ezt az angolszász szokást?!”) ünnepnek, de azt hiszem, ettől az évtől kezdve én is inkább erre fogok készülődni, mint arra a bizonyos másik napra. Az én lelkemnek most ez így jó.

És valószínűleg eljön az a nap, amikor majd újra tudok rezzenéstelen arccal gyertát gyújtani a réges-régen elhunyt családtagjaim emlékére, de most még frissek a sebek, ez most nekem nem fog menni.

Úgyhogy jelentem, nálunk most Halloween hangulat lesz a hétvégén. Nálunk lesz mind a négy fiú, szóva hajrá, hajrá, HAPPY HALLOWEEN!

Íme néhány dekorációs ötlet, amit ma a kicsikkel együtt valósítottunk meg.

gyerekzsivaj
Halloween lámpás befőttesüvegből
gyerekzsivaj
Fekete macskás és pókos álarc, háttérben netről nyomtatott elvarázsolt kastély kép, mint ajtó dekoráció
gyerekzsivaj
Halloween témájú nyomtatott színezők (vámpír, boszorkány, elvarázsolt kastély stb.)

 

gyerekzsivaj
Színezett ablakdísz

Este pedig jön a tökfaragás, már várom! 🙂

Te hogy készülsz a Halloweenre?

Megmutatod, hogyan dekoráltad otthonotokat az ünnep alkalmából?

Küldj egy képet ide a blogra, vagy a Facebook oldalunkra!

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: