Babapiskótás süti

Hétvégére többnyire tartogatok Nektek egy sütemény receptet, most sincs ez másként. A jelszó is ugyanaz, gyorsan, de finomat! 🙂 Ma egy babapiskótás finomsággal készültem. Nézzétek el nekem, hogy a fényképhez nem tüntettem el a tálka széléről a szétmaszatolt krémet! Nyomás alatt voltam,  mert a fiúk már azt alig bírták kivárni, hogy a tejszínhabot rányomjam nekik a tetejére. Hogy kitől örökölhették ezt a süti-imádatot? Hmmm, fogalmam sincs… 😉

Babapiskótás sütibabapiskótássüti2

Hozzávalók:

  • 1 csomag babapiskóta
  • vanília és csokipuding
  • tej
  • rumaroma
  • darált dió
  • magozott meggy

 

Elkészítése:

A babapiskótát megmártom rumaromával elkevert tejben, csak hogy kicsit megszívja magát, de eláztatni nem kell! Egy tálaló tál aljára teszek egy sor babapiskótát, majd megkenem csokipudinggal, teszek rá magozott meggyet, darált diót. Majd jöhet egy újabb réteg mártott babapiskóta, erre vaníliapuding, darált dió, meggy. Addig folytatjuk eme bonyolult műveletet, amíg van babapiskótánk, illetve amíg fér a tálba  😛 . Nekem úgy jött az ötlet, hogy volt otthon maradék vaníliapuding, ehhez főztem még egy fél csokipudingot, tehát a csokiból volt több, így abból volt a két szélső réteg, a vanília pedig középen.

babapiskótássüti3

Mint látjátok a finnyásoknak külön tálba készült a piskóta-puding-dió variáció, meggyet nem kértek bele. Talán megártott volna a kis szervezetüknek a gyümölcs!  😆 Természetesen a tejszínhab miatt nem kellett könyörögnöm. Ejjejj!

Jó étvágyat hozzá!

Mentés

Mentés

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*