Balkonkert: palántanevelés

gyerekzsivajAnyukám tanácsára házi mini “üvegházakat” készítettem az (első körben) nem szabadföldi vetésű vetőmagok számára. Paradicsom, paprika, eper, tojásgyümölcs került a földbe. Nézzétek csak! gyerekzsivajMűanyag dobozok hiányában cipősdobozt béleltem ki nejlonzacskóval, abba helyeztem el a fajtánként három kis cserépbe vetett, palántának szánt magot.

Három fajta paradicsomot, egy fajta paprikát, epret és tojásgyümölcsöt vetettem. gyerekzsivajEz alkalommal Gergő segédkezett, nagy lelkesedéssel tartotta a kis tenyerét, melybe magot szórt, majd azokat ügyesen ráhintette a föld tetejére, végül szépen betakargattuk őket.

Anyukám tanácsára a locsolás után frissentartó fóliával befedtem a dobozokat, hogy gyorsabban kikeljenek a magocskák.

gyerekzsivajA hálószobánkban az erkélyajtó előtt kapott helyett a négy doboz és az egy cserép.

Naponta ellenőriztem a földet, nehogy száraz legyen, s ha kellett, megspricceltem.

A meleg párában (az eper és a tojásgyümölcs kivételével) pár nap múlva már meg is jelentek az első hajtások. A későn ébredőknek adok még egy kis időt, ha gyerekzsivajnem kel ki semmi, újra vetek, mert persze tettem félre magokat erre az esetre is felkészülve! 😉

Így néznek ki a korán kelőim, nagyon büszke vagyok rájuk (és magamra is egy kicsit)! 😀

Ha van kedvetek, vágjatok bele a balkonkertészkedésbe, még nem késő. Elég egy talpalatnyi hely, akár egy franciaerkély is, vagy a konyhaablak. Nagyon fel tudja dobni az ember napját, ha látja, hogy az ember palánták nevelgetésén túl más palánták nevelésében is eredményeket ér el!

Hajrá! És… feltétlenül küldjetek képet a blogra arról, hogyan álltok a kis veteményessel!

 

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: