Balkonkert: szabadföldiek

gyerekzsivajA balkonkertészeti projekt következő fázisában a szabadföldi vetésű magokat vetettem el, azonnal az erkélyre, fóliázás nélkül. Mutatom is.

Miközben anyukám épp Bencével sétált az ovi felé, fogtam a mózeskosarat, kitettem az erkélyre, beöltöztettem a kis herceget és szolíd délelőtti levegőzés gyanánt befektettem egy kis szunyókálásra a mózeskosárba.

gyerekzsivajMialatt Máté pihent, tudtam haladni a kertészkedéssel, kihasználva a nyakamba szakadt cseppnyi anyaidőmet. Előpakoltam minden létező cserepet. A képen láthatók a tavalyi paradicsomtermesztésből maradt, karózott ültetőedények is, ezeket fogom használni idén is, majd ha eljön az ideje.

A paradicsommagok azonban még éppen csak kiserkentek a szobában, ahogy arról az előző írásban beszámoltam.

Most retket, szárzellert, spenótot, körömvirágot vetettem.

Mit mibe sikerült, mondom, végülis, előbb látnom kell, mire számítsak, lévén nulla tapasztalattal vágtam neki a balkonkertészkedésnek, nem is igazán tudom, mire számítsak. De épp ettől izgalmas, hogy mi bújik ki a földből, nem? 😀

gyerekzsivajMost csak az előmunkálatok zajlanak, majd szétültetek mindent, amikor kell! Úgyis tervben van még jó pár nagyobb ültetőedény beszerzése.

Alkalmanként pedig a neten is nézelődöm, hogy inpirálódjam, mit mibe lehet ültetni. Szuper ötleteket lehet meríteni, ha kicsit utánajár az ember!

Egyelőre ennyi a tervezett vetés, amit az eddig bejegyzésekben bemutattam, kezdetnek azt hiszem elég is lesz. Van még egy tasak cukkini vetőmagom talonban, de annak vetését csak májusra javasolta a leírás.

Most egyelőre csak az a dolgom, hogy rendszeresen ellenőrizzem a kis hajtások állapotát és vizet adjak nekik. Ami pedig nem kelt ki, azzal újra próbálkozom. De jelentem, jól haladok: előbújt már az eper és a tojásgyümölcs is! 🙂

És Ti hogy álltok? Nekikezdtetek már a kertészkedésnek?

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: