Barackos cobbler

Ha van süti, ami régóta izgatja  a fantáziámat, akkor a cobbler az. Jamie Oliver főzős műsorában láttam egyszer (persze mikor máskor, télen, amikor nem nagyon van ugyebár friss gyümölcs), és azonnal rohantam a jegyzettömbhöz, hogy papírt tépjek a recept leírásához. No persze aztán feledésbe merült a dolog, de most, amikor a barack befőttet raktam el és hegyekben állt otthon a barack, bevillant a cobbler gondolata. Akkor itt és most én ezt VÉÉÉÉGRE kipróbálom-döntöttem.

Megérte annyit várni rá, ezt elárulom!

Csak azért, hogy lássátok, íme a lefirkantott recept.  😀 De persze olvasható formában is megadom a hozzávalókat.

Barackos cobbler

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 3 evőkanál felkarikázott vaj
  • 2/3 csésze író (natúr joghurt volt otthon, az ment bele…)
  • plusz barack
  • plusz cukor
  • plusz vaj a forma kikenéséhez

Barack helyett más, levet engedő gyümölcsöt is lehet használni, akár vegyesen is. Természetesen csak a cobbler tésztáját jegyeztem fel  🙄 , úgyhogy az előkészítésnél improvizáltam, de azért nem kellett nagy képzelőerő hozzá, szóval simán megoldottam.

Először is, kivajazott hőálló tálba (jénai) lerakom a meghámozott, kimagozott és negyedelt (vagy ahogy sikerül) barackot, meghintem cukorral.

barackoscobbler3A tésztát összeállítom a fenti alapanyagokból és a fakaállal/keverőlapáttal halmokat helyezek el a barackok tetején. Lehet hézagokat hagyni, szerintem úgy szebben sül meg, ha látszik a gyümölcs. A tészta tetejére mehet még cukor… ha már úgyis bűnözünk… 😀

200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm, mikor már szép színt kap a tészta, ki lehet venni.

barackoscobbler4Következő programpont, hogy nagy önuralmat gyakorolunk, hogy ne essünk neki forrón a cobblernek, annyira ínycsiklandó és illatos. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, nekem melegen ízlett jobban házi készítésű vaníliafagyival tálalva.

Próbáljátok ki Ti is, a befőzési nagyüzemben ennyi kényeztetést megérdemlünk, neeem?

 

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*