Békés önérvényesítés anyaként – ONLINE COACHING CSOPORT

 • A párod megígérte, hogy figyel a gyerekekre, amíg főzöl, de már megint csak a telefonját nyomkodja, így a gyerekek végül nálad kötnek ki a konyhában és így nem tudsz haladni? Te pedig nem tudod, hogy fejezd ki a nemtetszésed anélkül, hogy zsörtölődnél?
 • Az anyósod/anyukád túlzottan beleszól az életetekbe és szeretnéd megkérni, hogy tartsa be a határokat, de fogalmad sincs hogyan utasítsd vissza úgy, hogy ne legyen belőle sértődés?
 • Talán egy másik anyuka csúnyán rászól a gyermekedre a játszótéren, s te próbálnád kulturáltan rendezni a helyzetet, de az idegességtől csak remeg a gyomrod és a haragtól egy szó sem jön ki a torkodon, ezért csak megsemmisülten elvonszolod a helyszínről a gyermekedet?
 • Nem tudsz nemet mondani barátnődnek, ha olyan programra hív, amihez semmi kedved?

Tipikus élethelyzetek ezek, amelyek minden édesanyával előfordulhatnak. És elő is fordulnak!

A lényeg azonban az, hogy ki hogyan reagál ezekben a szituációkban!

Te például mit teszel?

 • Lekiabálod a másik fejét?
 • Vagy mély hallgatásba burkolózol és csak magadban puffogsz?
 • Esetleg megsértődsz?
 • Vagy….. előveszed asszertív énedet és megmondod nyíltan, ha valami nem teszik, mindezt pedig olyan formában teszed, amivel a másikat nem sérted meg, nem bántod meg.

Nehezedre esik így viselkedni?

Néha talán igen.

De van egy jó hírem! A békés önérvényesítés képessége fejleszthető!

Miről is van szó?

Ha eljössz az „Békés önérvényesítés anyaként” témájú csoportos coachingra, akkor egy szintén kisgyerekes anyákból álló támogató közegben ismered meg az asszertivitás lényegét, és szimulált szituációkon keresztül, coaching technikák alkalmazásával sajátíthatod el és fejlesztheted az asszertivitás készségét, mely segítségedre lesz majd abban, hogy a kisgyerekes léttel járó, néha bizony nehéz és kellemetlen élethelyzetekben is megfelelő módon reagálj.

Ha neked is az a célod, hogy a kényes helyzeteket egy minden érintett számára elfogadható megoldással oldj meg, akkor ezt a csoport pont neked szól!

A csoportos coaching előnye, hogy…

 • látod mások példáit, és megtapasztalod, hogy nem vagy egyedül a problémákkal,
 • támogatjuk egymást,
 • visszajelzést kapsz a többiektől,
 • közösen ötletelünk, ellessük egymás bevált megoldásait, hiszen meglehet, hogy ami neked fennakadást okoz, azt egy másik anyatársunk játszi könnyedséggel megoldja,
 • nem ragadunk le az egyéni életsorsok hosszadalmas bemutatásán, nem rágódunk múltbéli dolgokon, hogy vajon miért jutottál oda, ahol most vagy, hanem a csoporterőt használva a jövő felé tekintünk és megoldást keresünk a számodra kihívást jelentő helyzetekre,
 • a csoportos coaching költséghatékonyabb megoldás, mint az egyéni konzultáció,
 • s végül, de nem utolsó sorban jó móka egy anyacsoportban lenni, hiszen akár új barátságok is szövődhetnek. 🙂

Kikből áll a csoport?

Ott leszel Te, ott leszek én, Domokos Kata anyacoach és persze olyan gyermekes anyukák, akik vélhetően rengeteg kérdéssel, kíváncsian érkeznek és talán kicsit izgulnak is az első alkalom előtt. Éppen úgy, mint Te! 🙂 Szóval az biztos, hogy egy megértő, támogató közegben találod majd magad, ha a csoportos coachingot választod! Ahhoz, hogy az ONLINE csoportban hatékonyan tudjunk dolgozni a csoport maximum 3 fővel indul!

Hány alkalmas a csoportos coaching?

Mivel tudom, hogy az idő drága kincs, főleg  egy kisgyermekes anyukának, ezért nem fogjuk húzni a dolgokat, mint a rétestésztát… Így  három alkalommal fogunk találkozni a  csoportos coaching során. Egy alkalom egy órás, tehát 3*1 órát dolgozunk együtt.

Három alkalom coaching általában elegendő ahhoz, hogy elindulj az “elég jó” megoldások útján.  Ha Te úgy érzed, Neked ennél többre van szükséged, akkor a csoportos coaching után kedvezményesen vehetsz részt nálam egyéni konzultáción, mellyel elmélyítheted a csoportban tanultakat és egyénileg teljesen személyre szabottan fogunk dolgozni. De ez nem kötelező, hanem szabadon választott! 😉

Mi is történik pontosan egy csoportos coachingon?

A coaching alkalmak során a feltáró és fejlesztő beszélgetések, a feladatok és a szituációk dinamikusan, de persze nem mereven épülnek fel, hogy ne vesszünk el részletekben, ugyanakkor hatékonyan haladjunk az “elég jó” megoldások felé. Nem lesz kötelező “vallatás” 🙂 , annyira leszel aktív, amennyire számodra megfelelő. A találkozók között esetenként házi feladatot is kapnak a résztvevők, melyek a coaching folyamatának sikerét szolgálják.

Ki vezeti a csoportot?

Dr. Domokos Katalin vagyok, jogász, a gyerekzsivaj blog szerzője és anyacoach. Rendszeres írok a Babanet portálra, ahol saját rovatom van  és szakértőként találkozhatsz velem a Szülők Lapján és az Anya csak 1 van oldalon is. Emellett a Koraszülő Anyukák Támogató Csoportját vezetem a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. Ez utóbbi a szívügyem, hisz magam is koraszülő édesanya vagyok.

Három gyermekes anyukaként nagyon jól tudom, hogy milyen nehéz megtalálni az egészséges egyensúlyt az életszerepeink között. Örök játszma, hogyan legyen valaki egyszerre jó anya, szerető társ, gondos háziasszony és hogy legyen magára is némi zavartalan én-ideje. Az anyai lét mindennapos kihívásait és vívódásait látva kezdtem el foglalkozni az anyacoachinggal, hogy ne csak gyakorló anyaként, hanem szakemberként is tudjak segíteni anyatársaimon.

Mit mondanak azok, akik már részt vettek a csoportos coachingon?

 

Sipos-Madarász Annamária visszajelzése:

Kövesiné Borkuti Anna visszajelzése:

Már régóta foglalkoztatott az a dolog, hogy a gondolataimat és érzéseimet a gyermektelen és most már gyerekes életemről egy teljesen ismeretlen emberrel osszam meg. Így számomra nagyon is adott volt a coaching lehetősége, illetve a havi téma, mint békés önérvényesítés is teljesen passzolt az útkeresésemben. Mind a három alkalom fantasztikusan feltöltött, mert egy részt tanulhattam új dolgot, Katától és a beszélgető társaktól is, másodrészt láthattam, hogy ezzel a problémával más is küzd, ami szintén “feltöltött” , harmadrészt pedig megkaptam azt a löketet, hogy foglalkozzak most már végre saját magammal, a lelkemmel, és újra összerakjam vagy inkább az új szerepeiben helyre rakjam magam. Nagyon sok gondolatébresztő témával foglalkoztunk, ami folyamatosan dolgozik bennem, most már írom is őket, (ezt is a lányoktól tanultam) 🙂, szóval már alig várom, az egyéni konzuktációs részt is, ami a csomagban volt. Azt érzem, hogy Kata segítségével számos olyan problémám feldolgozásához kapok segítséget, amit teherként cipelik. De lehet nem is teher, csak már én magam nem vagyok tisztában a dolgokkal…szóval jó, hogy van egy Katám, aki napról nap rá jön és helyre ráz. Az élő beszélgetéseket pedig magával ragadó személyiségének köszönhetően, gyermeki lelkesedéssel várom mindig. Még, még, még sok ilyet kívánok magamnak. Köszönöm Kata! 🙂

 

Mennyibe kerül a csoportos coaching?

A 3*1 óra csoportos online coaching 9. 990 Ft-ba kerül.

A résztvevők egy 20%-os kedvezmény kupont is kapnak egy  egy alkalmas, skype-on  igénybe vehető 60 perces egyéni konzultációra, mely így 8.000 Ft helyett 6. 400Ft-ba kerül!

A coaching díját  bankszámlára utalással lehet kiegyenlíteni az első alkalom előtt.

Hogy működik a csoport?

A csoportos coachingot  SKYPE-on folytatjuk, a résztvevőkkel közösen egyeztetett időpontokban, mely lehet hétköznap délelőtt 10-11 között vagy hétköznap este 18-19 óra között. Az első alkalommal beszéljük meg a mindenkinek megfelelő következő időpontot a következő hétre, tehát hetente fogunk “találkozni”.

Mikor indul a csoport?

A csoport maximum három résztvevővel indul.  Amennyiben érdekel a csoport és szeretnél jönni, kérj értesítést! Amint meglesz a három jelentkező, felveszem a kapcsolatot mindenkivel, hogy egyeztessük az időpontot.

Név*
Email*


 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés