Csoportos coaching

Mi is az a csoportos coaching?

Ha eljössz egy csoportos coachingra, akkor olyan kisgyermekes anyukákkal fogsz találkozni, akik vélhetően ugyanazokkal vagy hasonló élethelyzetekkel és problémákkal szembesülnek nap mint nap, mint Te.

Ezért pontosan tudják, hogy mit jelent a kialvatlanság, az időhiány, a bezártság, a kapcsolatok és felnőtt beszélgetések hiánya és még sorolhatnám.

Előfordul, a barátnőddel nem is tudnál mindezekről őszintén beszélni, mert még nincs gyerkőce így talán nem is értené igazán. Vagy például az ő lurkója már születésétől kezdve átalussza az éjszakát (a szerencsés!) és nem is tudja, milyen nehéz az éjszakai műszak után nappal is helyt állni.

A férjed talán azt gondolja, hogy az életed csupa móka és kacagás otthon a babáddal és nem érti meg, hogy miért nem örülsz mindig minden pillanatban annak, hogy otthon lehetsz.

Vélhetően az anyukád is mást gondol az anyaságodról, az anyósod meg pláne.

De hogy Te mit érzel, mit szeretnél, az talán nem is annyira kerül központba, mert amióta megszületett, azóta mindenkinek a gyermeked/az unoka áll az első helyen. És ez így is van rendjén, de attól még Te is ott vagy! A kérdéseiddel, a félelmeiddel, a bizonytalanságoddal, a vágyaiddal.

A gyerekzsivajos anyukák csoportos coachingja éppen ezért Neked szól és Rólad szól!

A coaching alkalmak során az anyaságot érintő különböző területeket vesszük górcső alá és egyéni, személyes példákon keresztül ismerjük meg más anyukák bevált megoldásait, amelyek egymás számára is motiváló, ösztönző jellegűek lehetnek. Nem kész recepteket osztunk meg, hanem annak a lehetőségét, hogy másként is lehet csinálni dolgokat.

A coaching során alkalmazott kérdezéstechnika és módszerek segítenek feltárni a a benned is megbúvó “elég jó” megoldásokat, a számodra, a Te kérdéseidre megfelelő válaszokat. És az utat, amin ezáltal elindulhatsz. 🙂

A számodra olykor kellemetlen élethelyzeteket szimulált szituációkon keresztül vizsgáljuk meg, és begyakoroljuk az elfogadható viselkedésmintákat, hogy élesben majd könnyebben boldogulj a megoldásukkal.

A csoport előnye, hogy
  • látod mások példáit, és megtapasztalod, hogy nem vagy egyedül a problémákkal,
  • támogatjuk egymást,
  • visszajelzést kapsz a többiektől,
  • közösen ötletelünk, ellessük egymás bevált megoldásait, hiszen meglehet, hogy ami neked fennakadást okoz, azt egy másik anyatársunk játszi könnyedséggel megoldja,
  • nem ragadunk le az egyéni életsorsok hosszadalmas bemutatásán, nem rágódunk múltbéli dolgokon, hogy vajon miért jutottál oda, ahol most vagy, hanem a csoporterőt használva a jövő felé tekintünk és megoldást keresünk a számodra kihívást jelentő helyzetekre,
  • a csoportos coaching költséghatékonyabb megoldás, mint az egyéni konzultáció,
  • s végül, de nem utolsó sorban jó móka egy anyacsoportban lenni, hiszen akár új barátságok is szövődhetnek. 🙂
Kikből áll a csoport?

Ott leszel Te, ott leszek én, Domokos Kata anyacoach és persze még néhány gyermekes anyuka, akik vélhetően rengeteg kérdéssel, kíváncsian érkeznek és talán kicsi izgulnak is az első alkalom előtt. Éppen úgy, mint Te! 🙂 Szóval az biztos, hogy egy megértő, támogató közegben találod majd magad,  ha csoportos coachingra érkezel!

Hány alkalmas a csoportos coaching?

Mivel tudom, hogy az idő drága kincs egy kisgyermekes anyuknak, ezért három alkalomból áll egy csoportos coaching.  A kétórás coaching alkalmak során a beszélgetések, a feladatok és a szituációk dinamikusan, de persze nem mereven épülnek fel, hogy ne vesszünk el részletekben, ugyanakkor hatékonyan haladjunk az “elég jó” megoldások felé. Három alkalom általában elegendő ahhoz, hogy elindulj az “elég jó” megoldások útján.

A csoportos coaching alkalmak ára:

A 3*2 óra csoportos coaching 18. 000 Ft-ba kerül. Lehetőséged van két részletben fizetni, mivel tudom, hogy egy kisgyerekes anyukának ez is lényeges szempont. Az első alkalomig elég 9.000 Ft-ot befizetned a második alkalom előtt pedig befizeted majd a hátralévő részt. A coaching díját a jelentkezés után bankszámlára utalással tudod kiegyenlíteni.

Hol találkozhatunk:

A csoportos coaching helyszíne Budapesten van, a XI. kerületben a Tűsarok és Tornacipő Programstúdióban (112 Budapest, Brassói út 91.)

Ki vezeti a csoportot?

Dr. Domokos Katalin vagyok, jogász, a gyerekzsivaj blog szerzője és anyacoach. Rendszeres írok a Babanet portálra, ahol saját rovatom van  és szakértőként találkozhatsz velem a Szülők Lapján és az Anya csak 1 van oldalon is. Emellett a Koraszülő Anyukák Támogató Csoportját vezetem a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. Ez utóbbi a szívügyem, hisz magam is koraszülő édesanya vagyok.

Három gyermekes anyukaként nagyon jól tudom, hogy milyen nehéz megtalálni az egészséges egyensúlyt az életszerepeink között. Örök játszma, hogyan legyen valaki egyszerre jó anya, szerető társ, gondos háziasszony és hogy legyen magára is némi zavartalan én-ideje. Az anyai lét mindennapos kihívásait és vívódásait látva kezdtem el foglalkozni az anyacoachinggal, hogy ne csak gyakorló anyaként, hanem szakemberként is tudjak segíteni anyatársaimon.

Miért pont gyerekzsivaj csoportos coaching?
  • Mert ha a csoportos coaching után úgy érzed, jól jönne még egy személyre szabott beszélgetés velem, akkor egy 60 perces skyp-os egyéni konzultáción is részt vehetsz 20% kedvezménnyel, 6.400 Ft-ért. A kedvezményes egyéni konzultációt skype-on veheted igénybe!
  • Ha pedig szeretnél egy később induló csoporthoz is csatlakozni, akkor visszatérő gyerekzsivajos anyaként a későbbi csoportok részvételi díjából első alkalommal 20 %, minden további alkalommal pedig 10% kedvezményben részesülsz.
  • Mert ha a barátnőd (húgod/nővéred stb.) is együtt jelentkezik veled a csoportos coachingra, akkor a részvételi díjból mindketten kaptok 10% kedvezményt.
További kérdésed van a csoportos coachinggal kapcsolatban?

Írj nekem a coaching@gyerekzsivaj.co.hu e-mail címre.

Mikor indul a következő csoport és mi lesz a témája?

“Békés önérvényesítés anyaként” témájú ONLINE coaching csoport  indul 2017. február végén. Részletekért kattints!

Csatlakozz a gyerekzsivajhoz, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Név*
Email*

(Ha freemail-es vagy gmail-es címed van, kérlek ellenőrizd a spam vagy promóciós mappát!)

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés