Csütörtök chat #15. Nyilvános szoptatás pro és kontra

gyerekzsivajSzoptatós anyukák figyelem, érdekel a véleményetek! A mai Csütörtöki chat témája a nyilvános szoptatás.

Igen vagy nem? Mondjátok el most, mit gondoltok a kérdésről! 😀 Őszinte leszek. Az én válaszom egy igen határozott NEM. Persze mivel minden más témában határozott véleményem van, miért lennék bizonytalan pont ebben a fontos kérdésben?!

Eddig működött is a dolog, azaz meg tudtam oldani diszkréten a dolgot, hiszen ha éppen úton voltunk, cumival ki tudtam húzni addig, amíg “menedéket” találtam (gondolom Ti is úgy látjátok, hogy nem mindenhol van még sajnos lehetőség elvonulni, ha szoptatni szeretne az ember). A másik megoldás pedig az volt, hogy tervezetten cumisüvegből adtam a babának a lefejt tejet, ha tudtam, hogy nyilvános helyen leszek az etetés idején.

Így volt eddig.

Most viszont lehet, hogy bajban leszek, mert ez a Mátégyerek köpi ki a cumit nagy ívben. A cumisüveget sem igazán fogadja el. Határozottan úgy gondolja, lám, neki is határozott véleménye van a dologról 😀 , hogy neki csak az gyerekzsivajanyamell jó. Mindenre. Mert nem csak evésre kell ám. Már az Gergő születéskor megtapasztaltam, hogy bizony ltezik olyan, hogy komfortszopás, szóval a negyedik gyereknl sem fogok erre rácsodálkozni. Mégis, kissé túlzásnak tartom, hogy a Mátéka semmi másra nem tud megnyugodni, ha eltörik a mécses, csak ha szájában lóg a.. na hát igen. Sem Apa hasán pihengetés (ami az előző lurkóknak maga volt a Kánaán), sem a ringatás, éneklés, susogás, simogatás, csakis az anyamell kell, de azonnal. Na, ennyit az eddig békés és nyugodt kisbabámról… 😆

Úgyhogy érdekelne azon anyukák véleménye, aki hasonló cipőben járnak (jártak).

A mai kérdések:

  • NYILVÁNOS SZOPTATÁS: IGEN VAGY NEM?
  • HA IGEN, HOGY OLDOD MEG, HOGY NE TEDD MAGAD KÖZSZEMLÉRE MINDEN EGYES ALKALOMMAL?
  • NETÁN BEZÁRVA ÜLSZ A LAKÁSBAN AZ ELVÁLASZTÁS PILLANATÁIG?
  • MENNYIRE ZAVAR, HA MEGBÁMULNAK? MEGBÁMULNAK EGYÁLTALÁN, MIK A TAPASZTALATOK?
  • KORLÁTOZ BÁRMIBEN TÉGED, HOGY GYERMEKED CSAK AZ ANYAMELLET FOGADJA EL?
  • HA NEM VAGY HÍVE A NYILVÁNOS SZOPTATÁSNAK, HOGYAN OLDOD MEG ANYAMELLFÜGGŐ GYERMEKED ETETÉSÉT/MEGNYUGTATÁSÁT, HA KI KELL MOZDULNOTOK OTTHONRÓL?

A mai témafelvetés egyben személyes érdeklődés is, hiszen nem látom előre pontosan, hogyan fog kinézni pl. a nyarunk ezzel a Mátégyerekkel, ha mindig csak rajtam szeretne lógni…

A többeknél a cumi eddig segített. Pl. ha bkv-ztunk és sírt a baba vagy ha autóztunk és még a Budapest táblát sem hagytuk el, de máris görbült a kisded szája. De hogy most mi lesz??? Autós biztonsági ülésből nem veszem ki a gyereket útközben az biztos és a bkv-n sem tudom (nem is akarom) mellre tenni, hogy megnyugodjon, pláne, mert még plusz két gyerekre kell figyelnem vélhetően.

Ha elmondanád tapasztalataidat, amit megköszönök előre is, akkor írj hozzászólást

gyerekzsivaj

  • ide a blogra,
  • a gyerekzsivaj Facebook oldalára
  • ha privát szeretnél írni, az admin@gyerekzsivaj.co.hu-ra küldj e-mailt !

Témajavaslatot a Csütörtöki chathez az admin@gyerekzsivaj.co.hu e-mail címre küldhetsz!

Tarts velem ma is! 😀

 

 

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: