Csütörtöki chat #11. A kialvatlanságról

gyerekzsivajAz éjszakai szoptatások miatt bizony éjszakázom megint. Persze ha tápszeres cumisüvegből etetném a kicsit, akkor is kelnem kéne, szóval nem is ez a lényeg, hanem maga az alváshiány. Ti hogyan birkóztatok meg a kialvatlansággal a szülés utáni első hetekben/hónapokban? Beszéljünk ma erről!

A legideálisabb szerintem első gyermekes szülőnek lenni, hiszen amikor a baba alszik, akkor az anyuka is le tud pihenni. Napközben is. Nem így van ez azonban akkor, ha már van egy testvér, aki pont nem akkor alszik napközben, mint a kisbaba.

Meg ott van az a helyzet is, amikor azért nem tud lepihenni az anyuka napközben, mert a baba alvásidejére kell időzítenie pl. a hivatalos ügyintézést vagy egy bolti bevásárlást, hogy az etetésre hazaérjen.

Néha pedig önző módon szeretne mondjuk egy kicsit kikapcsolódni, valami mást csinálni a baba ellátásán és a háztartási teendőkön kívül is és inkább feláldozza a délutáni pihenőjét, hogy végre megírjon egy régóta halogatott e-mailt vagy felhívja a barátnőjét. Bocsánatos bűn. 😀

gyerekzsivajJelentem, én nem vagyok még teljesen zombi, mivel Máté szerencsére valóban csak a szoptatás idejére kel fel éjszaka és hamar visszaalszik. De azért mégis érzem magamon azt a legalább félóra ébrenlétet, ami azért rendesen kizökkent az éjszakai pihenésből. És előfordul az is, hogy hiába alszik vissza a kicsi hercegem, én még egy óra múlva is csak nézegetem az órát, mert képtelen vagyok visszaaludni.

A mai kérdések:

  • TE HOGYAN VÉSZELTED ÁT A KIALVATLAN HETEKET BABÁD SZÜLETÉSE UTÁN?
  • MENNYI IDŐ UTÁN ALUDTA ÁT KISBABÁD AZ ÉJSZAKÁT?
  • TUDTÁL NAPKÖZBEN PIHENNI?
  • MILYEN HATÁSSAL VOLT TESTI/LELKI ÁLLAPOTODRA AZ ALVÁSHIÁNY?
  • VOLT VALAMI MENTŐ TECHNIKÁD, AMIVEL KÖNNYEBBÉ TUDTAD TENNI AZ ÖRÖKÖS FÁRADTSÁGGAL JÁRÓ IDŐSZAKOT?

gyerekzsivajVárom a hozzászólásodat

  • ide a blogra,
  • a gyerekzsivaj Facebook oldalára
  • ha pedig privát szeretnél írni, az admin@gyerekzsivaj.co.hu-ra küldj e-mailt !

Témajavaslatot a Csütörtöki chathez az admin@gyerekzsivaj.co.hu e-mail címre küldhetsz!

Tarts velem ma is, ha épp nem alszol a gyermekeddel együtt! Hozz egy kávét vagy teát magadnak, hátha a koffeintől tágabbra nyílnak a szemeid! 😀

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: