Csütörtöki chat #12. Mi történik lámpaoltás után?

gyerekzsivajMármint miután a gyerekek elaludtak. Ugye másra számítottál a beharagozó alapján?! Te kis huncut! 🙂

Annyiban azonban nem tévedtél, hogy most kettőtökről lesz szó: a párodról és rólad.

Olvass tovább és elárulom, mire is gondoltam!

Az valóban rendkívül jó párkapcsolat-erősítő tanácsnak hangzik, hogy legyen legalább heti egy randi napunk a párunkkal, ám nagyon sok kisgyermekes pár – gyerekfelügyelet hiányában – ezt sajnos nem tudja megoldani. Mi például örülünk, ha havonta egyszer eljutunk kettesben valahova, most pedig, hogy kisbaba van ismét a háznál, még ritkábban mozdulunk ki.

gyerekzsivajPedig az új élmények, a közös időtöltés valóban kellenek ahhoz, hogy a kapcsolatotok ne laposodjon el és ne váljon puszta megszokássá az együttlét. És itt  minőségi időtöltésre gondolok – tehát nem elég az, hogy a párod a TV távirányítóját, Te pedig a telefonodat nyomkodod esténként és az egyetlen közös a jelenetben a kanapé, amin épp ültök… Az még a jobbik eset, ha legalább együtt néztek valamit a tévében, na de van-e élet a közös sorozatnézésen túl? 🙂

A kérdések tehát:

 • MIKOR SIKERÜL ESTE ÁGYBA DUGNI A GYERMEKE(I)DET, MIKOR MARADTOK VÉGRE KETTESBEN?
 • HOGYAN TELIK EGY ÁTLAGOS ESTÉTEK OTTHON?
 • MIKET SZOKTATOK EGYÜTT CSINÁLNI?
 • MINDIG MEGY A TV, SZÁMÍTÓGÉP?
 • MIT TESZTEK AZ ELLEN, HOGY UNALMASSÁ VÁLJON AZ OTTHONLÉT, A “MINDEN ESTE UGYANAZ A PROGRAM”?
 • MIRŐL SZOKTATOK BESZÉLGETNI (HISZEN MÁR VAGY EZER ÉVE EGYÜTT VAGYTOK ÉS ISMERITEK A PÁROTOK MINDEN GONDOLATÁT…)?
 • SZERINTED EZ AZ ÉLET RENDJE, VAGY MÁSKÉPP KELLENE LENNIE?
 • TUDJÁTOK-E ÉRTÉKELNI A STABIL, NYUGODT HÁTTERET, AMIT EGY KISZÁMÍTHATÓ KAPCSOLAT BIZTOSÍT VAGY MÉG MINDIG VÁGYTOK A PÖRGÉSRE?

csütürtökichatgyerekzsivajVárom a hozzászólásokat

 • ide a blogra,
 • a gyerekzsivaj Facebook oldalára
 • ha pedig privát írnál, az admin@gyerekzsivaj.co.hu-ra küldj e-mailt !

Ha szeretnél egy témát megtárgyalni velünk a Csütörtöki chat rovatban, küldd el a témajavaslatodat az admin@gyerekzsivaj.co.hu e-mail címre!

Ma reggel “elszaladok” (haha…) a szülés utáni hathetes kontrollra, de sietek vissza, remélem addigra már lesznek hozzászólások! 😉

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove

5 thoughts on “Csütörtöki chat #12. Mi történik lámpaoltás után?

 1. Háát… a címről én arra gondoltam, hogy lámpaoltás (f10) után a nagyobbik még 1,5-2 órát randalírozik a sötét szobában… magyaráz az alvósainak, lemászik az ágyáról, dobol a padlón, zörög a radiátoron, minden, amit akarsz.

  Megy a szgép többnyire (hétvégén nem nagyon), mert ilyenkor tudunk ügyeket intézni, dolgozni stb. Amikor meg nem, akkor sörözünk vagy ritkábban megnézünk egy sorozatrészt.

 2. Lilianne says:

  Nálunk kb 21.30-kor már csend van, a gyerekek alszanak fent. Ilyenkor kezdődik az esténk, végre meg tudunk beszélni mindent 🙂

  Hétköznap sokszor még dolgoznom kell vagy ügyet intézni, így a laptop be van kapcsolva. Néha az is előfordul, hogy a férjem olvas / játszik számítógépen, én pedig cikkeket olvasok és / vagy facebookozom (a férjem nem tag, még tartja magát). De ez csak akkor ha viszonylag korán szeretnénk lefeküdni. Ha nem vagyunk fáradtak vagy hétvégén, amikor van másnap tovább tudunk aludni, filmezni szoktunk közösen 🙂 Tv-t – a Colombo kivételével – sosem nézünk, csak dvd-t.

  Gyerek nélküli közös estét általában havonta 1x töltünk együtt, aminél többre vágyunk de most ezek a lehetőségeink. Ilyenkor koncertre szoktunk menni és vacsorázni.

  Arra is törekszünk, hogy ne csak este tudjunk elszabadulni kettesben. Nem könnyű megoldani, de néha 1-1 napot vagy fél napot el tudunk menni, ilyenkor wellness és lazulás a program. 🙂

  Több napot kettesben januárban voltunk együtt gyerekek nélkül, akkor 3 napot töltöttünk Egerszalókon. Negyedévente jó lenne egy-egy ilyen alkalom, hogy megújulhasson a kapcsolatunk! 😉

  • Valahol hallottam azt a mondást, hogy a jó párkapcsolat megőrzéséhez kell

   hetente egy nap
   havonta egy hétvége
   évente egy hét

   gyerekek nélkül a szülőknek.

   Hát nem tudom, ezt ki tudja megvalósítani…

   Ezért is fontos, hoy az otthon töltött estéket próbáljuk tartalmasan eltölteni, s nem csak éldegélni egymás mellett. 🙂

 3. Niki says:

  Nálunk is kb. fél 10, mire elcsendesedik a gyerekszoba. Az esetek nagyy részében mi is itthon vagunk,beszélgetünk, filmet nézünk, vagy én olvasok, Domi zenél vagy fimet néz. Nehéz elérni, hogy az átlagos estékből ne legyen rutin,megszokás. Mi például azt vettük észre,hogy miután elaltattuk a gyerekeket, automatikusan leültünk, és nyomkodtuk a távirányítót és fáradtan,bambán bámultunk. Semmi nem volt jó, de baromi sok idő elment vele. Ezért lemonduk a tv előfizetést, egyébként sem néztünk semmit, és így tényleg csak akkor nézünk valamit, ha érdekel, azt,amit mi szeretnénk. Több a ténylegesen kettesben töltött idő,de továbbra is figyelni kell,hogy ez tényleg minőségi idő legyen. Persze van,hogy egymás mellett vagyunk,de mást csinálunk,szerintem ez is kell. Mi is kb havonta tudjuk megoldani,hogy a gyerekek nélkül el tudjunk menni valahova,vagy akár legyen két szabad napunk. Most,hogy már a kisebb is lassan három éves,kicsit könnyebb. A hosszú, wellness hétvége pedig eddig évente egyszer jött össze,valamelyikünk szülinapjával összekötve ?
  Én soha nem voltam nagy bulizós,így nem hiányzik,hogy minden hétvégén elmenjek/elmenjünk valamerre. Szeretek is itthon lenni, és míg a gyerekes időszak kezdetén féltem,hogy “ez most már mindig így lesz”, nem tudok soha kimozdulni itthonról, ma már tudom és tapasztalom is,hogy a dolgok változnak. Ha most olyan időszak is van,hogy nehezebb elmozdulni itthonról,biztos lesz olyan is,amikor már könnyebben oldjuk meg ?

  • Olvasom most már többeteknél a fél 10-es takarodót. Gondolom ezzel párhuzamosan akkor nem hatkor kelnek viszont a lurkók…
   Engem mondjuk nem zavar, már megszoktam a korai kelést, megéri cserébe, hogy este hamarabb lefekszenek és van időnk egy filmet végignézni úgy, hogy nem alszunk el rajta!

   Tetszik a “laza” hozzáállásod, Niki, így kell ezt csinálni!
   “ma már tudom és tapasztalom is,hogy a dolgok változnak. Ha most olyan időszak is van,hogy nehezebb elmozdulni itthonról,biztos lesz olyan is,amikor már könnyebben oldjuk meg”
   Ha nem görcsölsz rá és elfogadod a jelen felállást és kihozod belőle a maximumot, akkor a saját életedet könnyíted meg!
   Egyébként is, állítólag visszasírjuk majd ezt az időszakot később, amikor még kicsik voltak a gyerekeink. Ennek most ez az ára, később biztosan többet tudunk majd kettesben lenni a párunkkal.
   Tekintve, hogy nálunk megint baba van a háznál, ennek belátható időn belül nincs realitása ugyan nálunk.. botosan meg már nem hiszem, hogy partizni akarunk a férjemmel… úgy száz év múlva…. 🙂 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*