Csütörtöki chat #16. Te mennyire vagy lestrapált?

gyerekzsivajMikor voltál utoljára fodrásznál? Vagy kozmetikusnál. Vagy pedikűrösnél. Egy jó masszázsról már ne is beszéljek. Tudod, ezek azok a helyek, ahova gyermeked születése előtt vélhetően rendszeresen eljutottál “nagygenerálra”.

Emlékszel még azokra az időkre?

Ez az egész most onnan jutott eszembe, hogy szemben azzal, hogy a várandósságom alatt többször is eljutottam fodrászhoz – levágattam a hajam, be is festettem – most megint ott tartok, hogy a házhozszállítós bevásárlással rendeltem hajfestéket és napokig vártam azt az üdvözítő pillanatot, hogy legyen tíz percem feldobni a habállagú kencét, legyen plusz félórám a hatóidőre, plusz még húsz percem a mosásra és szárításra. Egybefüggően. Cirka egy órácskára. Amikor a kisded épp nem táplálkozik és nem is a karomban, vállamon, ölemben helyezkedik el, ahogy mostanában szokta (éber és alvó állapotában egyaránt).

Gondolom tudod, miről beszélek, ha kigyermekkel vagy otthon.

gyerekzsivajElárulom, a vége az lett a kísérletnek, hogy törölközőbe csavart fejjel, kezemben a síró gyermekkel fogadtam a férjemet és kezébe nyomtam öt percre, hogy legalább meg tudjam fújni a hajszárítóval a hajamat szoptatás előtt. Mert ez a Mátégyerek olyan, hogy azt hiszi, hogy ébredés után maximum fél perccel neki alanyi jogon jár az anyamell, különben éhen veszik, vagy mi. És ahogy írtam, nála legalább negyven perc a szintidő, ha oda kerül, ahova vágyik. 😉

A mai kérdések tehát:

 • MIKOR JUTOTTÁL EL UTOLJÁRA SZÉPÍTKEZNI OTTHONRÓL INTÉZMÉNYI KERETEK KÖZÉ?
 • HASONLÍTASZ MÁR A NEANDERVÖLGYIRE?
 • A JETIRE?
 • HOGY ÉRZED, ESETT A SZÍNVONAL, MIÓRA OTTHON VAGY A GYERKŐCCEL?
 • VAGY ESETLEG MINDEN A RÉGI ÉS UGYANÚGY ELJUTSZ SZÉPÍTKEZNI, MINT AZELŐTT?
 • MIKOR CSÍPTED KI MAGAD UTOLJÁRA? SPORTCIPŐ HELYETT BALERINA AZ NEM KICSÍPÉS, OKÉ?

Viccet félretéve, ez egy igenis fontos kérdés, hiszen egy nő szerintem elsősorban magának akar megfelelni, tetszeni, még ha ezt a férfiak nem is hiszik el.

Kíváncsian várom, mennyiben változtatott meg Benneteket, mint NŐT az anyaság, mennyiben változtak meg az igényeitek önmagatokkal szemben. Illetve érdekel, milyen is egy NŐ valójában, aki egyben ANYA is. Valóban törvényszerű a lestrapáltság? Mikor jutott először időtök olyan fényűzésekre kisgyermeketek mellett, mint havi két óra fodrászra pl.?

Hozzászólásodat várom

gyerekzsivaj

  • ide a blogra,
  • a gyerekzsivaj Facebook oldalára,
  • ha pedig privát szeretnél írni, az admin@gyerekzsivaj.co.hu-ra küldj e-mailt !

 

Tarts velem ma is!

Ha szeretnél egy témát kivesézni itt a Csütörtöki chatben, küldd el a javaslatodat az admin@gyerekzsivaj.co.hu e-mail címre!

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove

3 thoughts on “Csütörtöki chat #16. Te mennyire vagy lestrapált?

 1. Emese says:

  Még most is emlékszem, amikor a kislányom születése után először kentem végre hajfestéket a már igencsak lenőtt és fakult hajkoronámra. Napokig készültem a “nagy” eseményre. Végre elaludt és én gyorsan nekikezdtem. Na persze 5 perc sem kellett, keservesen üvöltött, én pedig rohantam hozzá festékes kézzel, fejjel. Utána csak valahogy felkerült a fejemre a festék. Lassan 14 hónapos, de még mindig szervezést igényel a hajfestés, mert most már csak egyszer alszik napközben, ha fent van mindig a nyomomban van, most már járkál is, és mindig valami huncutságon töri a buksiját. Fodrászhoz a hosszú hajam miatt viszonylag ritkán járok (kb. 3-4 havonta). Legutóbb lassan egy hónapja voltam keratinos hajegyenesítésen, hogy ezzel is megkönnyítsem a mindennapi rutint és rendezettebb legyen a hajam (természetes göndör a hajam és elég kezelhetetlen). Kozmetikushoz igyekszem 5 hetenként eljutni, minden alkalommal lefixáljuk a következő időpontot, hogy legyen idő pesztrát szerezni. A gél lakkról sem mondtam le, mert szerintem több időt spórolok, ha 4-5 hetente elmegyek 1,5 órára, mint ha magamnak festegetem a körmömet. Így mindig ápolt a kezem. Igyekszem úgy szépítkezni, mint korábban, most nagyobb szervezést és több előkészületet igényel. Na a szőrtelenítésé a leggyengébb láncszem. 😀 Van epilátorom, de mostanában inkább a gyorsabb borotvát választom időhiány miatt. Ez az a feladat, amiről szívesen megszabadulnék, sokszor halogatom. Igyekszem azért karbantartani magam. Az megmaradt a korábbi életemből, hogy egy pici arcpirosító, szemkontúr és szempillaspirál nélkül nem megyek el itthonról még a játszótérre sem. Ezt villámgyorsan feldobom magamra. A korábbi magassarkú cipőket lecseréltem sportcipőre. A múltkor voltunk pálinkafesztiválon, sőt esküvőn is, úgyhogy oda kicsíptem magam. ☺

 2. Niki says:

  Nekem is van hajfestékes sztorim ? Este,amikor már mindkét gyerek aludt, itthon volt a Domi, sőt, az anyósom is itt aludt, azt hittem, ennél ideálisabb helyzet nem lehet. Szépen felraktam a festéket, rá öt percre már sírt is a Juli. Még nagyon pici volt, ő is szeretett kézben lenni, de a festékkel a hajamon nem akartam kézbe venni. Így anyósom járkált vele, én meg pár méterre tőlük járkáltam, és beszéltem hozzá. ? Nekem egyébként ez az a terület, ahol még fejlődhetnék. Fodrászhoz három havonta járok, és én festem a hajam. Kozmetikus már nem is tudom,mikor látott utoljára, de most tervezem,hogy elmegyek, mert ajánlottak egy jót, akinél az ár sem vészes. A szőrtelenítéssel én is hadilábon állok, bár a nyári jó idő nagy motiváció. A pedikűrös nekem az igazi kényeztetés, ezt szeretem a legjobban. Amit pedig nagyon tudok ajánlani, az az aquakontakt masszázs. Vízben mazsíroznak, lebegsz a tetején, húznak, vonnak. Elképesztően jó, teljesen kikapcsol, a vízben nem hallod a külvilág zajait, én kinti medencében voltam többször is, ahova sütött a nap. Azért, ahogy nagyobbak a gyerekek, már ez is könnyebben megoldható. Nekem a legutóbb a Juli mosta meg a hajam. ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*