Csütörtöki chat #16. Te mennyire vagy lestrapált?

gyerekzsivajMikor voltál utoljára fodrásznál? Vagy kozmetikusnál. Vagy pedikűrösnél. Egy jó masszázsról már ne is beszéljek. Tudod, ezek azok a helyek, ahova gyermeked születése előtt vélhetően rendszeresen eljutottál “nagygenerálra”.

Emlékszel még azokra az időkre?

Ez az egész most onnan jutott eszembe, hogy szemben azzal, hogy a várandósságom alatt többször is eljutottam fodrászhoz – levágattam a hajam, be is festettem – most megint ott tartok, hogy a házhozszállítós bevásárlással rendeltem hajfestéket és napokig vártam azt az üdvözítő pillanatot, hogy legyen tíz percem feldobni a habállagú kencét, legyen plusz félórám a hatóidőre, plusz még húsz percem a mosásra és szárításra. Egybefüggően. Cirka egy órácskára. Amikor a kisded épp nem táplálkozik és nem is a karomban, vállamon, ölemben helyezkedik el, ahogy mostanában szokta (éber és alvó állapotában egyaránt).

Gondolom tudod, miről beszélek, ha kigyermekkel vagy otthon.

gyerekzsivajElárulom, a vége az lett a kísérletnek, hogy törölközőbe csavart fejjel, kezemben a síró gyermekkel fogadtam a férjemet és kezébe nyomtam öt percre, hogy legalább meg tudjam fújni a hajszárítóval a hajamat szoptatás előtt. Mert ez a Mátégyerek olyan, hogy azt hiszi, hogy ébredés után maximum fél perccel neki alanyi jogon jár az anyamell, különben éhen veszik, vagy mi. És ahogy írtam, nála legalább negyven perc a szintidő, ha oda kerül, ahova vágyik. 😉

A mai kérdések tehát:

 • MIKOR JUTOTTÁL EL UTOLJÁRA SZÉPÍTKEZNI OTTHONRÓL INTÉZMÉNYI KERETEK KÖZÉ?
 • HASONLÍTASZ MÁR A NEANDERVÖLGYIRE?
 • A JETIRE?
 • HOGY ÉRZED, ESETT A SZÍNVONAL, MIÓRA OTTHON VAGY A GYERKŐCCEL?
 • VAGY ESETLEG MINDEN A RÉGI ÉS UGYANÚGY ELJUTSZ SZÉPÍTKEZNI, MINT AZELŐTT?
 • MIKOR CSÍPTED KI MAGAD UTOLJÁRA? SPORTCIPŐ HELYETT BALERINA AZ NEM KICSÍPÉS, OKÉ?

Viccet félretéve, ez egy igenis fontos kérdés, hiszen egy nő szerintem elsősorban magának akar megfelelni, tetszeni, még ha ezt a férfiak nem is hiszik el.

Kíváncsian várom, mennyiben változtatott meg Benneteket, mint NŐT az anyaság, mennyiben változtak meg az igényeitek önmagatokkal szemben. Illetve érdekel, milyen is egy NŐ valójában, aki egyben ANYA is. Valóban törvényszerű a lestrapáltság? Mikor jutott először időtök olyan fényűzésekre kisgyermeketek mellett, mint havi két óra fodrászra pl.?

Hozzászólásodat várom

gyerekzsivaj

  • ide a blogra,
  • a gyerekzsivaj Facebook oldalára,
  • ha pedig privát szeretnél írni, az admin@gyerekzsivaj.co.hu-ra küldj e-mailt !

 

Tarts velem ma is!

Ha szeretnél egy témát kivesézni itt a Csütörtöki chatben, küldd el a javaslatodat az admin@gyerekzsivaj.co.hu e-mail címre!

 

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: