gyerekzsivajA blog indulásakor készült egy édeskettes nevű kategória is az oldalra. Hát nincs épp tele bejegyzésekkel… Vajon miért? Azt hiszem, talán azért, mert ahogy édeskettesből hirtelen kiscsaláddá (majd egyre nagyobbá) avanzsál egy pár, azon nyomban fenekestől megváltozik az életük, a párkapcsolatuk.

Sajnálatos módon azt látom a környezetemben, hogy nagyon sok házasság pont akkor megy tönkre vagy legalábbis jut kátyúba, amikor elvileg a legboldogabbnak kellene lenniük, hisz egy kapcsolat kiteljesedése a közös gyermek megszületése.

Vagy mégsem?

gyerekzsivajS a képlet persze mindig ugyanaz: apa sokat dolgozik (anya szerint többet is, mint kellene), fáradtan hazaesik, pihenésre, nyugalomra vágyik és mit talál otthon? Síró csecsemőt, veszekedő testvérpárt, nyúzott feleséget.

Anya szemszögéből ugyanez: “Mikor lesz már hat/hét óra, hogy apátok hazaérjen?! Tuti lepasszollak neki benneteteket, ő is foglalkozhat kicsit veletek, az én idegrendszerem téptétek egész nap!”

Hétvégén apa inkább otthon pihenne, anya pedig inkább végre kimozdulna.

Az sem sokat segít a helyzeten, hogy a kisbaba miatti éjszakázás okozta kialvatlanság alapból meggyötri az ember idegrendszerét, sokkal türelmetlenebbek, nyúzottabbak vagyunk és persze kin tölti ki az ember a rosszkedvét ilyenkor? Hát persze, hogy azon, aki a legközelebb áll hozzá.

gyerekzsivajArról már nem is beszélve, hogy a párnak alig van ideje arra, hogy kettesben is eltöltön egy kis időt, ritkulnak az egykor rendszeres mozizások, vacsorák. A barátaikkal sem járnak már úgy össze, mint azelőtt.

A fentiek okán tehát mindenki feszültebb, ingerültebb, hamarabb összekapnak az egykori hősszerelmesek, pedig ez csak egy teljesen szokványos élethelyzet, amibe minden pár belecsöppen, amikor gyermeket vállalnak.

Mi a megoldás?

Keressük együtt! Beszéljünk róla! Ma ez lesz a “Csütörtöki chat” témája.

Mai kérdések:

  • SZERINTED IS A PÁRKAPCSOLAT PRÓBÁJA A GYERMEKVÁLLALÁS?
  • FEL LEHET EGYÁLTALÁN KÉSZÜLNI A VÁLTOZÁSOKRA?
  • MIT TEHET EGY PÁR AZÉRT, HOGY KÖNNYEBBEN VEGYE AZ AKADÁLYOKAT?
  • VAN SZÜKSÉG MÉG ÉDESKETTESRE, VAGY INNENTŐL CSAK CSALÁDBAN KELL GONDOLKODNIUK?
  • TI MIT TESZTEK AZÉRT,  HOGY MEGŐRIZZÉTEK A LÁNGOT?
  • NEKTEK MILYEN IRÁNYBAN VÁLTOZOTT A KAPCSOLATOTOK GYERMEKETEK SZÜLETÉSE ÓTA?

csütürtökichatgyerekzsivaj

Remélem ma is velem tartasz, érdekel a véleményed!

Írj hozzászólást

  • ide a blogra,
  • a gyerekzsivaj Facebook oldalára
  • ha privát mondanád el véleményed, írj az admin@gyerekzsivaj.co.hu-ra!

Témajavaslatot az admin@gyerekzsivaj.co.hu e-mail címre küldhetsz!

Én már itt vagyok, várlak és ígérem, hogy minden felmerülő kérdésre válaszolok majd!  🙂

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: