DIY baldachin Memmének

DIY baldachin Memmének

Fiús anyukaként eddig csak sóvárogva nézegettem a fodros ruhácskákat, díszes hajcsatokat, szép cipellőket, játékbabákat. Aztán megérkezett közénk Memme, s most megnyílt előttem a rózsaszín babavilág.  🙂 Ennek szerves része egy hercegnős baldachin ugyebár, de három (öt) gyereknél azért már meggondolom, milyen úri huncutságra verem el a pénzt. Elnézve az árakat, rájöttem, nem fogok súlyos ezreket baldachinra költeni, főleg, hogy magam is elkészíthetek egy szerényebb változatot. 

Az egész úgy indult, hogy elromlott a kiságy feletti zenélő-forgó játék (családi szlengben: “a gyerekbolondító”) , mert túltekertem a felhúzóját. Zenélő rész kuka. Megtartottam viszont az ágyra csavarozható tartó részt “valamire majd csak jó lesz alapon”. Aztán hamar be is ugrott, mire használhatnám.  Találtam otthon egy darabka IKEA-s függönymaradékot, egy áttetsztő, puha, légies anyagot, amit szépen elrendezgettem a tartó részen és egy masnival (szintén a  függöny anyagából) rögzítettem a tetején, hogy stabil legyen. Díszítésként egy színes napocskát tettem rá.

Memme már kb. két hete teszteli a szakítóerőt, mert szeret játszani az anyaggal, nyúlkál érte, húzogatja, de eddig, jelentem nem sikerült lerántania, mondom, fontos az erős rögzítés!!! Akár meg is fulladhat a baba, ha magára húzza az anyagot és beletekeredik, nem beszélve a balesetveszélyről, ha leesik a tartó rész és rázuhan a baba fejére! Azt is nagyon oda kell csavarozni az ágyhoz!

A lehetőségek száma végtelen, akár egy hatalmas méretű selyemsálból, bármilyen könnyű átlátszó anyagból készíthető baldachin és díszíteni is rengeteg módon lehet. Ha sok időd van, varrhatsz rá gyöngyöket, kis masnikat, rávarrhatsz különböző formákat más anyagból.

IMG_20150523_201558

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: