DIY díszpárna varrás nélkül

gyerekzsivajVettem egy varrógépet. Tavaly januárban… És még mindig nem jutottam el odáig, hogy megtanuljak varrni, de az idei újévi fogadalmak között ott van ám! Addig is, mutatok egy DIY varrás nélküli díszpárna ötletet azoknak, akik hozzám hasonlóan nem tudnak (még) géppel varrni!

 DIY díszpárna varrás nélkül

gyerekzsivajMi kell hozzá?

  • régi díszpárna
  • nagyméretű, négyzet alakú anyag (jelen esetben egy régi gumis lepedőt áldoztam fel, amiből kivágtam egy négyzet alakú részt)

Elkészítése:

gyerekzsivajNincs is más dolgod, mint a képeken bemutatott módon “becsomagolni” a régi díszpárnát az anyaggal, majd a két oldalsó részt összecsomózni egymással és a kilógó részeket maguk alá bújtatni.

 

gyerekzsivajHa ahhoz van kedved, akkor a sima felületetet fordítod kívülre.

Ha pedig megfordítod, akkor a csomózott részek látszanak. 😀

 

gyerekzsivaj

Annyit azért elárulok, hogy ez a kötőzéses módszer nem épp gyerekbiztos, vagyis a lurkók nagyjából két perc alatt szétdúlják a díszpárnát.  Úgyhogy a  lehetőségekhez képest a lakás viszonylag gyerekmentes övezetét dekoráld vele, már ha van ilyen egyáltalán egy kisgyerekes családnál 😉 . Bevallom, én nem találtam ilyet.

Ha tetszett a DIY varrás nélküli díszpárna, készítsd el Te is!

Bízom benne, hogy még ebben az évben fogok készíteni varrott (gyerekbiztos) változatot is, természetesen beszámolok majd arról is itt a gyerekzsivajon! 🙂

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: