DIY házi gyurma

DIY házi gyurma

Képzeljétek, a minap mekkora tragédia érte a gyerekeimet. Kitalálták, hogy gyurmázni fognak, de egy morzsányi gyurmát nem találtak a lakásban. Merthogy hagyták megszáradni ami volt, az pedig ugyebár a kukában landolt. Nagy lett a kétségbeesés. Persze én már jó rég félretettem egy DIY receptet, mert szerettem volna kipróbálni a házi gyurma készítését, s lám, eljött a megfelelő alkalom!  😀

DIYgyurma2gyerekzsivajNo persze két türelmetlen kis raszolgahajcsárral a hátam mögött nem egyszerű az alkotás, úgyhogy mondanom sem kell, eszevesztett kapkodásban dobtam össze a gyurmatésztát és persze nem  a leírtaknak megfelelően. A vizet és olajat fel kellett volna melegítenem, de ez elmaradt. Banyek, gondoltam, ebből mi lesz… És tatatatám, meglepetés! Semmi kivetnivalót nem találtam a végeredményen.

Úgyhogy lévén ez egy újragondolt recept, gondoltam meg is osztom most Veletek. Az eredetit amúgy is egy kerületi újságból vágtam ki, nem tudok konkrét forrást megjelölni.

A lényeg, itt a “csak dobd össze és kész is” házi gyurma receptje:

DIY házi gyurma 

Hozzávalók:

  • 1 bögre só
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre víz
  • 1 evőkanál olaj
  • fél zacskó sütőpor
  • vízfesték

DIYgyurma3gyerekzsivajA kapkodás jegyében én ebben a sorrendben, ahogy fent látod belezúdítottam mindent a keverőtálba a vízfesték kivételével. Összegyúrtam a tésztát. Elővettem egy már kifogyóban lévő palettát és a tetszőleges színeket (sárgát és zöldet) belekapargattam egy kis tálba (persze külön-külön) és kevergetve feloldottam némi vízzel. A színes vízet adtam a kétfelé osztott tésztához és azzal is jól átgyúrtam. Még lisztet adnom kellett hozzá, mert a festékes víztól ragacsos lett, de ezt megoldottam.

DIYgyurma4gyerekzsivajAz eredeti recept színes instant üdítőport javasolt színezésre, de az nekem nem volt otthon. Szerintem színes ételfestékkel is készítheted, ha azt tartasz a kamrádban. Nekem a sürgető helyzetben hirtelen csak a vízfesték jutott eszembe. Aggódtam is, hogy szépen megfogja majd a gyerekek kezét, de végül ezt is megúsztuk.

DIYgyurma5gyerekzsivajA kész gyurmát hűtőben kell tárolni, elvileg jó pár napig eláll. Ez a része nálunk még tesztelés alatt áll, hiszen csak most készítettük el.

Hasonló vészhelyzet esetére bátran ajánlom ezt gyors DIY házi gyurma készítési módszert . Próbáljátok ki!

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: