DIY Illatos mécses

gyerekzsivajValamiért mi nők úgy vagyunk összerakva, hogy különös vonzalmat érzünk az illatos mécsesek iránt. Tegye fel a kezét, aki nem!  😉

Szóval szerintem nem véletlen, hogy már a svéd bútoráruház piacterének első kanyarában is orrunk alá nyomják a vaníliás, piros gyümölcsös stb. mécsescsomagokat. Ugye te is rákattantál már? Ha kell, ha nem, mi nők mécsest veszünk, ha elmegyünk a svédekhez, az már egyszer biztos. Most mutatok egy megoldást arra az esetre, amikor otthonodat már elárasztják a félig leégett mécsesek. Újrahasznosítás következik,  íme a DIY illatos mécses!  😀

gyerekzsivajEz a kép itt a kiindulási alap. Láthatod, mi minden van itt. A leégett mécsesek látványra sem túl bizalomgerjesztőek, ezért kikészítettem egy csipeszt, hogy a belehullott mindenféléket ki tudjam majd szedni a viaszból. De van itt még zsírkréta a színezéshez és illóolaj.

gyerekzsivajAmi pedig egy külön képre került – mert ekkor jutott eszembe, hogy kanócom nincsen – egy darab hagyományos fehér gyertya, amit nagyobb darabokra vágtam, csupán a benne található kanóc miatt.

gyerekzsivaj

A feldarabolt gyertya indult olvasztásra a maradék mécsesekkel együtt. Itt látható az olvasztás folyamata.

gyerekzsivajÉs ilyen szép lett a végeredmény. Közben a csipesszel kiszedegettem a kanóc maradékokat és a belepotyogott gyufafejeket.

gyerekzsivaj

Itt pedig azt mutatom meg, ahogy a fehér gyertyából kinyert kanócok végét fogpiszkálóra tekertem, amit aztán keresztbe fektettem az üres mécsestartókon.

gyerekzsivaj

Amikor a megolvadt viaszt kiöntöttem és illatosítottam pár csepp levendulaolajjal (használd bátran, amit te szeretsz!), hagytam színezék nélküli változatot is.

gyerekzsivajIlletve készült színezett mécses is. Bár a viaszom alapból színes volt, így aztán hiába gondoltam ki a sárga színezéket, nagyon sárga nem lett a végeredmény, csak mattabb, opálosabb hatású lett a kész mécses. De ha csak fehér viaszt használsz, szépen megszínezheted felaprított zsírkrétával még olvadt állapotban.

gyerekzsivajÉs voilá, ilyenek lettek! 😀 Kitettem megdermedni őket a konyhaablakba és csak akkor szedtem le a kanócot a fogpiszkálókról, amikor teljesen megszilárdult a viasz.

gyerekzsivajEste pedig be is üzemeltem a DIY illatos mécseseket egy habos fürdő és egy jó könyv társaságában. 😀  Valóságos levendulamezőn éreztem magam, úgy illatoztak! Próbáld ki te is, készíts mécsest a leégett, maradék gyertyákból, mécsesekből!

Ha tetszett az ötlet, meg is oszthatod ismerőseiddel! Köszönöm!

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: