DIY Légfrissítő

DIY Légfrissítő

A minap kifogyott a légfrissítőnk. Eszembe jutott, mi lenne, ha nem vennék, hanem készítenék egyet. A neten jó pár helyen olvastam már, mi kell hozzá, körülnéztem és összekapkodtam a hozzávalókat.

Te se csüggedj, csak négy dolog kell hozzá, akár már ma kipróbálhatod a hajtógázmentes, környezetbarát illatosítódat!

DIYlégfrissítő2Amire szükséged lesz:

  • víz
  • illóolaj
  • alkohol
  • pumpás flakon

és ennyi 🙂

 

 

A víz sima csapvíz, illóolajból én most narancsot választottam, de lehet pl. levendula, citrom, fenyő, amit szeretsz. Az alkohol színtelen és szagtalan legyen, pl. vodka, vagy ha van 70%-os gyógyszertári alkoholod az is jó (s miért ne lenne, nekem valahogy egyik gyerekem köldökcsonkja sem igényelte az 1 dl-es kiszerelést…) 😉

Kiürült flakonokból  én mindig betárazok (igen, továbbra is gyűjtögető életforma vagyok  🙂 ), de ha más nincs, az a spricni is jó, amivel a virágaidat permetezed. De azért legközelebb ne dobd ki az ablaktisztító folyadék üres flakonját! A porlasztófejes flakonok igazi kincsek az öko szemléletű háztartásban!

DIYlégfrissítő3Elkészítés:

Vízzel töltsd fel a flakont, adj hozzá 2-3 evőkanál alkoholt és 20-30 csepp illóolajat. Próbálgasd az arányokat, ha nem elég tömény, adj még hozzá illóolajat.

Voilá, egy perc alatt el is készültél!

 

DIYlégfrissítő4

Nálam a szaki azonnal megjelent, hogy letesztelje (természetesen a szobanövényen, hol máshol???), hogy mit alkotott (már megint…) anya!

Mentés

Mentés

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: