Duderő-nincs veled az erő?

Duderő-nincs veled az erő?

Bocs a béna szóviccért… de nekem ez jutott az eszembe, amikor a Duderő (IKEA) lámpa kontra Dönci ütközetből az állólámpa viharverten került elő. Ez már jó pár hónapja történt, akkor a blog még nem létezett, így sajnos nem örökítettem meg a pusztítást, amit az én cuki kisfiam rendezett. Azért valljuk meg őszintén, nem voltak kiegyensúlyozottak az erőviszonyok, szegény állólámpa búrája sima fehér papírból van, hol jelent ez kihívást egy rohangáló, bújkáló, dobáló apróságnak? Nem mintha a Dönci-hurrikánnak bármi ellen tudna állni. Egy lámpa mondjuk maximum akkor, ha betonból lenne… vagy talán még akkor sem?!  😛

Lényeg a lényeg: a férjem rögtön kidobásra ítélte a szétszaggatott lámpát (mert persze búrát nem árulnak külön az áruházban, ergo azt kellett hinnem, hogy csak a mi háztartásunkban fordulhatott elő, hogy szétszakadt a papír búra…  😕 ).

De Ti, akik rendszeresen olvassátok a blogot, nyilván már tudjátok, én mit válaszoltam a felvetésre: majd jó lesz az valamire, majd megjavítom!  😆

És az elhatározást tett is követte.

Elfekvőben volt egy bordó téglalap alakú organza terítőm, amit nemigen használtam, azt körbetekertem a lámpabúrán úgy, hogy az erős anyaggal tartást is adtam a leszakadt részeknek, mintegy újratervezve a lámpa hosszát. Merthogy az anyag szélessége adott volt és rövidebb lévén a búra magasságánál, kénytelen voltam felhajtani a búra alját, de ez jól is jött, mert persze alul volt szakadtabb, s így legalább nem látszott a felhajtás miatt.

Mire szépen körbetekertem és tűzőgéppel (nem ér kinevetni vagy fujjogni!!! 😀 ) rögzítettem az anyagot, egész emberi formája lett szegény sebesültnek. És tényleg nem látszik, hogy tűzőgép kapocs tartja az anyagot… (Vagy legalábbis eddig egy vendégünk sem állt neki sasszemmel vizslatni a lámpánkat, de akkor most jól felhívtam rá a figyelmet! 😀 )

Úgyhogy innentől kezdve boldog tulajdonosai lettünk egy teljesen egyedi Duderő remake állólámpának!

Annyit azért megjegyzek, hogy mivel az anyagom bordó volt, a lámpa fénye is gyengébb lett, mint az eredeti fehér papírral. Szóval igazi hangulatvilágítást varázsoltam, hajrá romantika!  😉 Vehetnék persze 556584494 wattos égőt, gondolom, de nekünk tetszik így.

De sok beszédnek sok az alja, mutatok pár képet…

duderő1duderő2

duderő3

duderő4

Ezzel a bejegyzéssel persze nem az a szándékom, hogy felbujtsátok az aprónépeket egy kis rongálásra (gondolom azért nagy ráhatásra nem lenne szükség Nálatok sem! 🙂 ). Ha viszont mégis eltörnek/elszakítanak VÉLETLENÜL valamit, érdemes legalább egy percig eltűnődni azon, menthető-e még a dolog. S ha igen, akkor hajrá!

Ha Neked is van otthon kidobásra ítélt, de egy jó ötlet által Főnix madárként feltámadó használati tárgyad, készíts róla képet, s küldd el nekem, hátha mások is kedvet kapnak egy kis házi barkácshoz! 🙂

Mentés

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: