Én is kisgyerekes anya vagyok!!!

Én is kisgyerekes anya vagyok!!!

Amikor elhatároztam, hogy GYED-en lévő anyukaként dolgozni fogok, szépen elkezdtem felépíteni magamnak egy stratégiát. Még Emmával. Aztán amikor Őt elveszítettük, minden szétcsúszott egy perc alatt, köztük nyilván a “karrier-terveim” is… És természetesen ez volt az, ami a legkevésbé számított akkor, hiszen a világom omlott össze, kit érdekelt akkor a munka meg a szórakozás vagy bármi más…

Aztán amikor Máté megszületett ott álltam, hogy na igen, már nagyon jó lenne nem csak írogatni, blogolgatni, hanem CSINÁLNI is végre, amit elképzeltem.. na de egy újszülöttel?

Mondhatnám most azt (és a ha szó szerint vesszük, valóban így is van…), hogy hátráltató tényező számomra jelenleg az, hogy már megint egy kicsi van itthon, hisz tény, sokkal egyszerűbb lenne egy ovis korú gyerkőccel, akkor tudnék dolgozni a magam ütemében. Nem csak lopott percekben, órákban, hajnalban és este…

Coachként azonban magam is abban hiszek, hogy a problémák helyett jobb a megoldásra koncentrálni és megnézni a lehetőségeket, mit tudok kihozni egy-egy helyzetből.

Bevallom, próbáltam bébiszittert keresni Máté mellé, hogy csak heti egy-két alkalommal vigyázzon rá, amíg dolgozom. De nem jött össze. És rájöttem, hogy igazából én fúrtam meg a projektet. Mert magam sem vagyok kész arra, hogy másra bízzam a Kis Hercegem.

Ő az utolsó kis csoda, aki hozzánk érkezett, mert biztosan tudom, hogy  több gyermekünk nem lesz Így aztán ki akarom élvezni minden percét és nem szeretnék lemaradni semmiről. Nem mintha heti néhány órán múlna a dolog, de nekem ez a bébiszitter-dolog, be kellett látnom,  egyelőre nem megy.

A végső löketet pedig egy szintén coach és szintén kisgyerekes anyukával folytatott  beszélgetés adta meg, aki azt mondta: “Kata, Te kisgyerekes anyákkal foglalkozol, Miért ne lenne természetes, ha kisgyerek van körülöttetek?” Köztük mondjuk az enyém…

Na ezen jóóól elgondolkodtam.. És valóban igazat mondott Szilvi. (Köszönöm ezúton is a bátorítást!)

Úgyhogy félretettem azokat a gondolataimat, hogy komolytalan lenne coaching, ha ott van egy gyerek, meg nem lehet normálisan figyelni egymásra (ugyan már, egy anya ezer felé kell figyeljen egyszerre, nemde?!). Végül is, ez nem egy vizsgaszituáció, hanem egy beszélgetés…

Egyébként ha valaki ragaszkodik hozzá, hogy gyerekmentes legyen a coaching, meg lehet azt is oldani, de érdekes módon bebizonyosodott, hogy csak én voltam túl előítéletes a dologgal  szemben és az anyukák igenis örülnek a lehetőségnek.  Mert bizony sokaknak igenis fejtörést jelent az, hogy hova is tegyék a gyereket a beszélgetés alatt!

Természetesen lehet a “tervezett” alvásidőre időzíteni a beszélgetést, az a délelőttöm úgyis arra van szánva, kontaktban lehetünk és csak szól az anyuka, ha elaludt a kicsi és kezdünk. Ennyire rugalmas ez a dolog! Mert kisgyerekes anyákat coacholni bizony csak rugalmasan lehet!

Most ráadásul kipróbálhatod INGYENESEN a kisgyerekes skype-os coachingot!

Jelentkezz egy próbaalkalomra, és egyeztetünk időpontot!

Név*
Email*
Telefonszám, amin elérhetlek


Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: