Eperszezon

Itt a nyár, végre jönnek a friss gyümölcsök! Mindjárt az elején az eper, ami az egyik nagy kedvencem. Ma megmutatom, én miket készítek belőle s hogyan, remélem kedvet kaptok hozzá Ti is!

eperszezon3

1. Turmix: a variációk száma végtelen, tapasztalatom az, hogy a válogatós gyerekek is jobban elfogadják, ha nem látják tkp. mit is isznak, az ízek ugye meg magukért beszélnek… Szóval ebben most banán van és eper (aki szeretne mézet is tehet bele), amit felöntöttem tejjel és egyszerűen összeturmixoltam.

eperszezon2

2. Gyümölcssaláta: akár tízóraira vagy uzsonnára a gyerekeknek, valamint remek alternatíva anyának a késő esti táblás csokoládé majszolása helyett… 😀 Mert megérdemeljük!

eperszezon43. Jégkrém: ha még nincsen otthon műanyag jégkrém készítő formátok (pl. IKEA), akkor ezennel ajánlom beszerzését. Persze lehet bármilyen kiürült joghurtos pohárba is tenni, de erre nagyon rá tudnak kattanni a gyerekek. A jégkrémhez az epret édesítjük (cukor, méz, édesítő) és natúr joghurttal vagy tejszínnel összekeverjük. Mehet bele 1-2 mentalevél is. Turmixolás után beletöltjük a formába, pár óra fagyasztás után fogyasztható is!

eperszezon54. Parfé: mi így hívjuk itthon, gyakorlatilag ugyanaz, mint a jégkrém, de ezt mindig tejszínnek készítem és négyszögletes alakú dobozban (vagy őzgerinc formában) szoktam fagyasztani. Tálaláskor tejszínhabot adjunk hozzá. Jó ha van otthon sk. jégkrém/parfé hirtelen betoppanó vendégek számára vagy ha csak úgy eszünkbe jut, hogy ennénk egy kis nyalánkságot! 😎

eperszezon85. Lekvár: a nagy lekvárfőzéssel megvárom a szezon végét, hogy ne horror áron vegyem meg a több kiló gyümölcsöt, de azért nem bírtam ellenállni a kísértésnek, így egyik nap készült két kis üveg lekvár is. Ki sem mértem, csak a már kissé puha epreket megcukroztam, botmixerrel pürésítettem, feltettem főne némi Dzsemfix társaságában. Egyet rottyant körülbelül (tehát forrástól számítva egy perc nagyjából) és már zártam is le a gázt. Betettem két kisebb üvegbe, melyet forró vízben csírátalanítottam (ez a szakkifejezés olyan vicces…), lezárva fejre állítottam egy órára, aztán mehetett is a hűtőbe. Ja nem, bocs, csalok, puha vajas kifli tetejére ment… 😉

Íme pár ötlet az eper felhasználására. Ha van Nektek is pár gyors, egyszerű receptetek, amit szívesen megosztanátok, akkor írjátok meg itt a blogban vagy a Facebook Gyerekzsivaj oldalán!

Mentés

Mentés

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

One thought on “Eperszezon

  1. Makkai Anikó says:

    Jaj, de ennék most egy jó kis Kata-féle parfét, jégkrémet, vagy legalább egy jó kis turmix lenne „kézközelben”…;) Nekem a sali készítéséhez van egy bevált tippem. Eper, zabpehely, görög joghurt és egy pici citromlé, mert az kiemeli az eper zamatát:) aki édesebben szereti az életét/ételét;), annak mézet is lehet belecsalnia a fitness desszertjébe. Egy próbát megér;)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*