Fogyás szoptatás mellett?

gyerekzsivajÉn azt mondom: szoptatás alatt fogyókúra nem, de ésszerű diéta igen!

Remélem senkinél nem veri ki a biztosítékot a téma, ám ha igen, akkor nagy levegő és olvass tovább, kedves kétkedő! 😀

Mert hidd el, tudom, miről beszélek. Hiszen immár a negyedik gyermekemet ringathatom a kezemben. Mégis, minden várandósságom után sikerült visszanyernem a szülés előtt alakomat, néhány hónapon belül értsd: belefértem a régi ruháimba és most is ez a cél!

Tudom, hogy van az a mondás, hogy kilenc hónapig nevelgetted testedben gyermeked, ezért adj újabb kilenc hónapot szervezetednek a regenerálódásra. Na de ki akar majd egy évig még súlytöbblettel élni?! Én bizony nem, és Neked sem kell! 😛

Szerencsések azok, akik ha szülés után ráállnak a mérlegre, akkor elégedetten sóhajtanak, de azt hiszem, ők vannak kevesebben.

gyerekzsivajPersze fontos az, hogy már a várandósság alatt kontrolláljuk a súlygarapodást, hiszen valóban nem kell kettő helyett enni a babavárás alatt sem. De mi van, ha ez már veszett fejsze nyele és bizony a mérlegre állva, inkább az elégedetlenség hangja szól belőled?

No persze, ha nem szoptatsz (és ez a tápszeres táplálás kevés előnyének egyike), akár a szülés után szinte azonnal nekikezdhetsz a fogyókúrának! De mi most nem ebben a cipően járunk, ugye? Szerencsére, mondjuk büszkén, hiszen csodálatos dolog anyatejjel táplálni kisbabánkat, nemigaz?

Szóval ne csüggedj, ha szülés után nem vagy azonnal bombaformában! Inkább tarts velem! A hathetes kontrollon túl, szoptatás mellett én most állok neki annak a tudatos és óvatos diétának, mely nem veszélyezteti az anyatej mennyiségét, ugyanakkor segít apránként megszabadulni a rajtam maradt néhány kilótól.

És itt a lényeg: hogy apránként! Nem szabad semmmilyen drasztikus fogyókúrába kezdeni, inkább egy ésszerű diétát próbáljunk követni. Egészségesebb ételek, kisebb kalóriabevitel, nagyobb odafigyelés – ez a terv.

Arra kérlek, hogy a súlycsökkenésed ellenőrzése mellett fokozottan figyelj tehát arra is, hogy kisbabád valóban jóllakjon, gyarapodjon, mert most az Ő pocakja az elsődleges. Ha túlzásba viszed a diétát, azzal babádnak árthatsz! És ezt ugye nem akarod?

 • Tarts velem, szabaduljunk meg együtt a nemkívánatos kilóktól. Még van pár hónapod arra, hogy a nyaralásra ismét bikini-biztos legyél!
 • Tarts velem akkor is, hogy ugyan már eltelt jópár hónap kisbabád születése óta, mégsem moccan az a néhány plusz kiló, ami a szülés után rajtad maradt!
 • Tarts velem akkor is, ha már nem szoptatsz. Jó hír számodra, hogy Te bátrabban diétázhatsz, hiszen nem vagy felelős kisbabád pocakjáért, ha nem anyatejjel táplálod!

Kezdd el még ma!

gyerekzsivajAz alábbiakban feliratkozhatsz arra a hírlevélre, melyben megmutatom, én hogyan is csináltam az előzőekben és most hogyan fogok neki a szoptatás mellett is folytatható diétának!

A rendszeresen küldött hírlevelekben elmondom, mire figyelj, hogyan állj neki, lefektetünk fontos szabályokat és persze receptötleteket, menütervet is kapsz majd! Megmutatom, hogyan állj ellen a kísértésnek, amikor rád tör a falási roham.

Mi az előnye, ha csatlakozol hozzám és feliratkozol a hírlevélre?

 • ez a módszer nem veszélyezteti kisbabád anyatejes táplálását,
 • sőt, a heti menütervben kifejezetten figyelmeztetlek a megfelelő folyadékbevitelre, mely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy elegendő tejed legyen,
 • ennél a módszernél nincsen totális édességmegvonás (én rendkívül édesszájú vagyok, szóval nekem másképp nem is menne 😀 ), tehát emiatt sem kell aggódnod,
 • nincsen vasszigor sem, egy-egy kilengés-megingás belefér, csak ne legyen rendszer belőle,
 • nem fogsz koplalni, mert ezt nem engedheted meg magadnak, ha szoptatni szeretnéd kisbabádat,
 • finom, egészséges ételeket fogsz fogyasztani, és a bennük rejlő tápanyagokat mind átadod az anyatejen keresztül a gyermekednek is,
 • olyan ételeket ajánlok, melyeket bátran fogyaszthatsz szoptatás alatt, mert nem bántják kisbabád hasát,
 • kipróbált ötleteket, recepteket mutatok, ne feledd, én már negyedik alkalommal fogok neki a szoptatás alatt is folytatható diétának
 • együtt csinálom veled, fogom a kezed, kérdezhetsz tőlem, ha elbizonytalanodsz, bátorítalak!

Mi történik akkor, ha mégis kihagyod a lehetőséget?

 • továbbra is zavarni fognak a rajtad maradt kilók, emiatt frusztráltnak érzed magad,
 • irigykedsz azokra, akiknek sikerült visszanyerniük szülés előtti alakjukat,
 • a nyaralásod alatt nem szívesen vetkőzöl le fürdőruhára, feszélyezve érzed magad a strandon,
 • néha ugyan belevágsz egy-egy interneten talált fogyókúrába, de ezek általában egyáltalán nincsenek figyelemmel arra, hogy Te jelenleg egy szoptatós kismama vagy, tehát csökkenni fog a tejed mennyisége,
 • amitől persze megijedsz, ezért leállsz a fogyókúrával és visszatérsz a régi étrendedhez, életmódodhoz,
 • de mivel ettől már korábban sem sikerült fogynod, be is zárult az ördögi kör.

Te melyik utat választod?

Csatlakozz hozzám, vágjunk bele együtt! Fogyjunk együtt szoptatás alatt!

Iratkozz fel a hírlevélre itt!

[wysija_form id=”8″]

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*