“Fogyni szeretnék szülés után!”

“Fogyni szeretnék szülés után!”

Ahogy közeledik a jó idő, egyre több anyatársamtól hallom ezt a félhangos sóhaj keretében elhangzó vagy épp nagyon is határozottan kimondott kívánságot.

Hallom az anyaklubokban, olvasom a Vesszen az anyaháj zárt csoportban is.

Jogos a felvetés, hiszen ahogy egyre melegszik az idő és egyre több réteg ruha lekerül, bizony már nem lehet sokáig takargatni a kis hurkácskákat.

Kinek van felmentése?

Hát a nemrég szült édesanyáknak bizonyosan. De úgy látom, nem is Ők panaszkodnak, hiszen  alig néhány héttel szülés után még egyáltalán nem a súlykérdésen van a fókusz az életünkben és ez így is van rendjén!

Ha azonban valaki már több hónapja szült, teljesen normális az, hogy elgondolkozik azon, hogyan is lendülhetne formába, urambocsá nyerhetné vissza szülés előtt alakját.

  • Nyilván nem mindegy az, honnan indul az ember lánya vagyis hogy mennyi az annyi. 😉
  • Nyilván az sem mindegy, hogy szoptatsz-e még vagy már nem. (Megjegyzem, szoptatás mellett is lehet fogyni, de nyilván észnél kell lenni és elsődleges szempont mindig az, hogy az anyatej termelése ne kerüljön veszélybe!)
  • És persze nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogyan is  táplálkozol, mennyit mozogsz…
  • Aztán ott van még a motivációs kérdés is: vajon végig tudod-e csinálni a fogyási terveidet, vagy félúton abbahagyod és jojózol akár hosszú éveken át.

Én már négy gyermeket világra hoztam, tehát tudom, mit jelent szülés után a mérlegre állni. Azt azért előrebocsátom, csak az első esetben híztam 20+ kg-t, utána soha többet, mert tudtam, mekkora kihívás a súlyfeleslegtől megszabadulni,  szóval inkább arra figyeltem hogy minél kevesebb plusz kilót szedjek magamra várandósság alatt

Merthogy nem igaz, hogy kettő helyett kell enni, ha babát várunk, gondolom ebben egyetértünk.

Ruhapróba testvérem esküvője előtt… nem egészen három hónappal negyedik gyermekem születése után

A “Fogyni szeretnék szülés után” minisorozatban  olyan bevált ötleteket, módszert mutatok, ami nekem is segített abban, hogy szülés után (szoptatás mellett) néhány hónappal ismét beleférjek a korábban hordott nadrágjaimba.

S ha azt mondod, neked bizonyíték kell, nem ígéret, akkor mutatok is egy képet..

Ez három hónappal negyedik gyermekem születése után készült. Szerintem vállalható…. 🙂

 

 

 KÉRD ITT A MINISOROZATOT!

Név*
Email*


Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: