Folteltávolítás házilag

Folteltávolítás házilag

Szánom-bánom, ezt bizony szégyenfolt. Ketten is kértétek már, hogy írjak a folteltávolításról, ám eddig nem kerítettem rá sort. De majd most!!!

Hogy őszinte legyek, azért is halogattam a témát, mert igazából nekem az a tapasztalatom, hogy vagy beáztatom azon nyomban a lecsokizott/lelekvározott/összefüvezett/összevérezett stb. ruhadarabot és akkor majdnem 100 %-ig hatékony, sikeres és büszke lehetek a kiváló folteltávolítós módszeremre… vagy nem és akkor nem. Értitek, ugye?  😉

6f547570a2cb83fc1c2d1f95bbabf505Mégis van azért pár dolog, ami tényleg működik, szóval ezeket megosztom Veletek és persze várom a Ti bevált praktikáitokat is, a “mi mivel jön ki” 😀 nevű ügyességi vetélkedőben… Anyukák szokták élvezni és gyakran játsszák.  😈

Fűfoltra: nem a reklám helye, de Vanish mosószappanos bedörzsölés azonnal, aki pedig bio megoldást szeretne, az próbálja ki a marhaepe szappant. A neve alapján én kb. méla undorral nyúltam hozzá, amikor megvettem, de túléltem, szaga meg nincs, szóval hajrá!  😆 Glicerinnel is be lehet dörzsölni a fűfoltot és később langyos szappanos vízzel kell átmosni az anyagot.

Csoki, kakaó foltra: frissen langyos szappanos vízzel távolítható el, de ha már beszáradt, akkor marad a glicerines bedörzsölés.

Gyümölcsökre: (na ez a veszély Gergő esetén engem egyáltalán nem fenyeget, sajna….) citromlével vagy ecettel dörzsöld be a foltot, lehetőleg még frissen, egyébként valószínűleg kénytelen leszel radikálisabb eszközket alkalmazni, lásd mosószappanok széles skálája.

Vérfoltra: a vérfoltot mindig hideg vízben kell áztatni lehetőleg sós vízben, de nekem anélkül is működik a dolog. Mármint só nélkül. 😀 Ha már beszáradt foltról van szó, akár egy éjszakán át is ázhat  ruha.

Rágógumira:  sütőpapíron át vasald a rágós részt, amíg a ragacs meg nem olvad és hozzá nem tapad a papírhoz.

Ezek a “gyerekbarát” foltok, s most következzenek a 18 karikások!  😉

754494bc1a95b49e6394f0135f8f299bKávéra: meleg víz és tojássárgája elegyét tenni a foltra vagy világos sörrel bedörzsölni (mondom én, hogy 18 karikás…)

Vörösborra:  sót kell tenni és hagyni megszáradni az anyagon.

Ha bevált, tuti módszered van bizonyos foltok eltávolítására, ne habozz megosztani velünk itt a gyerekzsivajban Te sem!

 

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: