Gyors vendégváró süti

gyerekzsivajMindenkivel előfordul, hogy azonnal, de hirtelen kell vendégváró falatokat kreálnia egy-egy félspontán látogatás miatt. A lehetőségek száma még inkább korlátozott, ha a látogatás egyébként a szokásos heti nagybevásárlás előtti napra esik, azaz korlátozott a felhasználható alapanyagok száma.

Ilyen esetekre tartok én mindig otthon leveles tésztát a fagyasztóban.

Mutatom mit készítettem!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy maga a ropogtatnivaló elkészítése valóban gyors, de a leveles tésztát ki kell olvasztani, ami kb. két óra szobahőmérsékleten. Ezzel számolni kell. Ezért is írtam, hogy a találkozó félspontán volt, ugyanis a látogatók érkezése előző este már kiderült, így valamennyire fel tudtam készülni, csak bevásárolni nem jutottam már el.

Ha kiolvadt a tészta, akkor ki kell nyújtani és már lehet is alkotni.

gyerekzsivajÉn most sós áltozatot készítettem, megkentem enyhén sózott, felvert tojással (kell egy kis só, mert a leveles tésztának önmagában elég semleges az íze), megszórtam reszelt sajttal. Lehet rá tenni pl. szezámmagot is, vagy köményt, ki hogy szereti. Sima trappista sajtot használtam (az volt otthon), de füstölt sajttal még finomabb.

Előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütöttem 180 °C-on.

A leveles tésztában azt szeretem, hogy számtalan elkészítési módja van. Hamarosan mutatok egy édes változatot is!

Addig is, próbáld ki ezt, a vendégek pikk-pakk eltüntetik majd, meglátod! Ha még frissen, melegen tálalod, tuti a siker!

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

 

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: