Háziasszony fitness

gyerekzsivajNa persze. Még mit nem. Szeretem én a két legyet egy csapásra típusú dolgokat, pl. hajszárítás közben olvasni, mosogatás közben online oktatóanyagot hallgatni, vasalás közben kihangosítón telefonálni…., de hogy a házimunka végzése közben a napi tornát is letudhatom? Hiszi a piszi. Nézzük csak meg közelebbről ezt a háziassszony fitnesst!

Nem egy cikket olvastam már arról, hogy a házimunka milyen szuper testedzési lehetőséget rejt magában, sőt még fogyaszt is! A neten ezeket az infókat találtam:

  • padló felmosása egy óra alatt (Jesszus, ki mos fel egy órán keresztül??) -238 kcal
  • egy óra porszívózás (reálisabb…)  -180 kcal
  • egy óra portörlés -100 kcal
  • egy óra mosogatás -120 kcal
  • egy óra vasalás (agyhalál…) -120 kcal
  • egy óra ablakmosás (csak mint a Karate kölyök?)-250 kcal
  • egy óra ásás (heeee???) -630 kcal
  • egy óra fűnyírás -370 kcal

Akkor most matekozzunk egy kicsit. Vegyünk egy átlagos napot.

Mivel nekem nem tart egy óráig a mosogatás, ellenben többször végzem egy nap, így legyen -60 kcal, porszívózás mondjuk fél óra egyszerre, tehát -90 kcal, vasalás de hirtelen (negyed óra), hogy legyenek pólók a srácoknak (egy nap minimum kettő fogy a melegben, de ha jobban hajtják egymást, akkor akár három is….), az -30 kcal…. Nem valami acélos a kalóriaveszteség, valljuk meg őszintén.

Nos, a megállapítások az alábbiak: vagy többet kéne nyomnom ezt a háziasszony fitnesst, vagy nagy baromság az egész… Különben is, ki látott már porszívózással bomba alakot elérő anyukát????

Maradjunk hát annyiban, hogy a házimunka kell, muszáj, de azért ne reméljünk tőle szálkás izomzatot! Tanulság: ismét egy gyöngyszem terjed az interneten. 😀

Azonban van valami, amire mégis tuti jó a házimunka. Szerintem. Nekem ugyanis egy agyleszívós gyerekzsivajos napon kész felüdülés, ha takaríthatok. Erről itt írtam már.

Ám ha van kedved, azért számold ki Te is, hogy mennyi kalóriát (nem) vesztettél ma a háziasszony fitnesszel! 🙂

Ha szeretnél megszabadulni a szülés után rajtad maradt plusz kilóktól, akkor iratkozz fel a hírlevél-sorozatra, melyben hasznos tanácsokat, kipróbált módszereket mutatok.

[wysija_form id=”8″]

 

Amennyiben plusz motivációra vágysz, csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz, ahol recepteket is megosztunk egymással!

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: