Háziasszony fitness

gyerekzsivajNa persze. Még mit nem. Szeretem én a két legyet egy csapásra típusú dolgokat, pl. hajszárítás közben olvasni, mosogatás közben online oktatóanyagot hallgatni, vasalás közben kihangosítón telefonálni…., de hogy a házimunka végzése közben a napi tornát is letudhatom? Hiszi a piszi. Nézzük csak meg közelebbről ezt a háziassszony fitnesst!

Nem egy cikket olvastam már arról, hogy a házimunka milyen szuper testedzési lehetőséget rejt magában, sőt még fogyaszt is! A neten ezeket az infókat találtam:

  • padló felmosása egy óra alatt (Jesszus, ki mos fel egy órán keresztül??) -238 kcal
  • egy óra porszívózás (reálisabb…)  -180 kcal
  • egy óra portörlés -100 kcal
  • egy óra mosogatás -120 kcal
  • egy óra vasalás (agyhalál…) -120 kcal
  • egy óra ablakmosás (csak mint a Karate kölyök?)-250 kcal
  • egy óra ásás (heeee???) -630 kcal
  • egy óra fűnyírás -370 kcal

Akkor most matekozzunk egy kicsit. Vegyünk egy átlagos napot.

Mivel nekem nem tart egy óráig a mosogatás, ellenben többször végzem egy nap, így legyen -60 kcal, porszívózás mondjuk fél óra egyszerre, tehát -90 kcal, vasalás de hirtelen (negyed óra), hogy legyenek pólók a srácoknak (egy nap minimum kettő fogy a melegben, de ha jobban hajtják egymást, akkor akár három is….), az -30 kcal…. Nem valami acélos a kalóriaveszteség, valljuk meg őszintén.

Nos, a megállapítások az alábbiak: vagy többet kéne nyomnom ezt a háziasszony fitnesst, vagy nagy baromság az egész… Különben is, ki látott már porszívózással bomba alakot elérő anyukát????

Maradjunk hát annyiban, hogy a házimunka kell, muszáj, de azért ne reméljünk tőle szálkás izomzatot! Tanulság: ismét egy gyöngyszem terjed az interneten. 😀

Azonban van valami, amire mégis tuti jó a házimunka. Szerintem. Nekem ugyanis egy agyleszívós gyerekzsivajos napon kész felüdülés, ha takaríthatok. Erről itt írtam már.

Ám ha van kedved, azért számold ki Te is, hogy mennyi kalóriát (nem) vesztettél ma a háziasszony fitnesszel! 🙂

Ha szeretnél megszabadulni a szülés után rajtad maradt plusz kilóktól, akkor iratkozz fel a hírlevél-sorozatra, melyben hasznos tanácsokat, kipróbált módszereket mutatok.

[wysija_form id=”8″]

 

Amennyiben plusz motivációra vágysz, csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz, ahol recepteket is megosztunk egymással!

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*