gyerekzsivajAz a bizonyos.. A kritikus. A hét év. Hát eljött, megértük. 😀 Ma hét éve, hogy hivatalosan összekötöttük az életünket a párommal. Hogy jól csináljuk? Talán. De hogy működik, az igen valószínű. 🙂 Hogy mit is jelent szerintem a házasság? Elmondom most, hogy én mit gondolok róla.

A házasságban a rózsaszín köd felszáll: túl a boldog és gondtalan (már akinél, ugye) édeskettes éveken, mely önmagában nem egy nagy kihívás a kapcsolatot nézve, valljuk meg őszintén, hisz még “se kutyátok, se macskátok”, gyereketek meg pláne. Túl a” dúl a LOVE”-on, amikor a legnagyobb fejtörést még a közös lakás kiválasztása jelenti vagy annak eldöntése, hogy legközelebb hova utaztok kettecskén nyaralni. Na, ennek most már lőttek… sokasodtatok. 🙂

Innentől már nincs édeskettes, minden döntésnél elsődleges szempont a “család” érdeke. S gyerekzsivajpersze örülhettek, ha találtok olyan családi szobát vagy apartmant a nyaraláson, ahol legalább esténként a nappaliban csak ketten összebújhattok, miközben szerencsés esetben a plusz egy szobában a gyerekek alszanak. Egyéb esetekben pedig a nappaliban fér csak el a bébiágy.. 😀

De félre a tréfával! Mert szerintem ez a kihívás. A “dúl a LOVE”-vakságon túl a szürke hétköznapok, meg az egységben az erő képviselete. Amikor együtt vagytok kialvatlanságtól fáradtan, munkahelyi hajtástól, idegeket cincáló gyerekektől sokszor ingerülten, de együtt. Önszántatokból. Mert hisztek valamiben. Hogy együtt menni fog. Hogy csak együtt fog menni.

Ez már nem az a bizonyos rózsaszín köd. De Ti ennek ellenére együtt vagytok, vagy talán pont ezért. S ez számomra értékesebb, mint az első randik izgalma, gyermektelen éveink pörgése.

“Úgy, ahogy vagy”. Mondta Marc Darcy Bridget Jones-nak anno. Hibákkal, rossz napokkal, félreértésekkel együtt. Úgy szereted a párod, hogy nem tökéletes. De hiszen Te sem vagy az! Az élet nem habostorta, mondják. Szerintem meg Rajtatok múlik, hogy milyenné varázsoljátok a közös életet. Hogy milyen értékeket képviseltek együtt, hogy milyen irányba tartotok. És bizony itt is érvényes, hogy a kicsi jónak, az apró szépnek is örülni kell!

Azt hiszem, ez a fajta érzés sokkal több, mélyebb és értékesebb, mint amit megismerkedésetekkor éreztetek. Hisz már rengeteg szép és fájdalmas emlék teszi még erősebbé a kapcsot kettőtök között. Amit együtt éltetek át, ami csak a Tiétek! 😀 Ami miatt senki mással nem működne.

gyerekzsivajSzerintem a házasság véd és dacszövetség. Bármi történjék is, igen, egy erős szövetség az élet hullámzó tengerében.  Annak kell lennie.

Azt kívánom Nektek is, hogy Ti is ilyennek éljétek meg  az együttélést, és gyermekeitekkel, de nélkülük is (!) legyen minél több csodás pillanatotok EGYÜTT!

♥Z♥

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: