Heti Pozitív #10.

gyerekzsivajIgen, igaza volt egyik olvasómnak, aki nemrég azt írta a Heti pozitív rovatról, hogy  arra is kiváló, hogy ha nem is ír naplót az ember, gyakorlatilag achiválja az élményeit, melyeket később újra elolvashat. 😀

Nézzük csak, mi történt pl. velünk a házi gyerekzsivajban ezen a héten! gyerekzsivaj

  • A hét elején még borús-esős volt az idő, de szerencsére egyszer sem áztunk el oviba menet és jövet. A hét második felében viszont már többet sütött a nap. Az embernek a kedve is jobb, ha szép napsütéses az idő, nemigaz?
  • A diéta miatt új ételeket tesztelek. Igaz, csak magamnak, mert bizonyos összetevők hallatán a férjem csak felvonja a szemöldökét. De nem baj. Napközben, mikor magam vagyok, szívesen kísérletezem. Gondoltátok volna pl. hogy a zellersaláta finom lehet? Pedig tényleg az, bár elsőre magam sem hittem. Almát is kell reszelni bele.. így máris jobban hangzik, ugye? Rájöttem, hogy sokszor csak előítéletesek vagyunk az ismeretlen ízekkel szemben. Csak meg kell kóstolni és utána lehet nyilatkozni! Szerintem. 😉
  • Én is egy hős vagyok, egyik nap nagyon rajtam volt az az érzés, hogy “csokitdeazonnalsrögtönegyegésztáblával”. Ehelyett kiporszívóztam a lakást és tornáztam egy jót Mátéval.
  • Apropó Máté. Nagyon édes a kicsi fiam, ahogy “nyomja a vakert”. Végre már nem csak egy bambuló újszülött, hanem látszik az értelem, érdeklődés a tekintetén. És úgy kommunikál… Az is cuki, mikor görbül a szája, rögtön felkapom, hogy ne sírjon. Tudom én, hogy el lesz kapatva ez a gyerek… 😀
  • gyerekzsivajAnyák napi ünnepség az oviban. Duplán. Bence és Gergő is gyönyörűen szerepelt, irtó büszke voltam a fiaimra. Gergőtől virágot és rajzot kaptam, Bence pedig ezt a saját tenyérnyomatos vászontáskát készítette nekem. Még nem tudom hordjam-e vagy eltegyem emlékbe? Nem akarom, hogy tönkremenjen.
  • Darts döntőt nézni a tévében Tündér keresztanya Jucival. Mondanám, hogy izgalmas mérkőzés volt, de nem. Ráadásul nem is az nyert, akinek drukkoltunk. Mindenesetre nem dőltünk a kardunkba. Sőt, a férjem szerint nem is figyeltük a közvetítést, csak trécseltünk. Hiába na, olyan ritkán találkozunk!
  • Reggelizés közben egy Ákos számot meghallani a rádióban és feltekerni a hangerőt. Azonnal eszembe jutott a tavalyi Aréna koncert és az, hogy már megvan a jegyem az ideire is!!! A srácok is örvendeztek az ébresztő zenének. Szerintetek az jelent valamit, hogy Gergő egy csomó Ákos dalszöveget tud már kívülről? 😉 Pár év és együtt megyünk koncertre, azt hiszem!
  • gyerekzsivajKertészkedés a balkonon. Szétültettem a palántákat. Már most látom, hogy jövőre egy-két dolgot tuti másképp csinálok majd, de összességében elégedett vagyok az eredménnyel. Azért az mondjuk vicces, hogy bőszen locsolgattam hetekig valamit, mely szépen növögetett, míg végül rájöttem, hogy csak gaz volt. Hoppá… ?
  • Egyik reggel fél hétkor ébredtem. Magamtól. Aludhattam volna még, mert körülöttem csend volt és mindenki békésen szuszókált még. Csoda! Na de a megszokás, hogy ilyenkor már bőven ébren szoktunk lenni… Nem is tudtam visszaaludni a meglepettségtől. Viszont legalább nyugiban meg tudtam inni a kávémat. Apró öröm is öröm, ugye?
  • Szombaton a férjem disznóvágáson volt, s hogy ne legyek együtt a három legénnyel, velünk töltötte a napot Juci. Kókuszos amerikai palacsintával bűnöztünk. Amikor ebéd után a srácok aludtak, végre tudtunk dumcsizni is egy habos kávé mellett.

Neked hogyan telt ez a hét? Elmondod, minek örültél? Várom a beszámolódat itt a blogon vagy a Facebook oldalon.

 

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: