Heti pozitív #3.

gyerekzsivajÚgy látom, munkás dolog lesz ez a tudatosan optimista hozzáállás, de ha egyszer már belevágtam… 😀

Ha tovább olvasol, elárulom, melyek voltak az elmúlt héten a legpozitívabb pillanatok a házi gyerekzsivajomban.

 • gyerekzsivajVégre ténylegesen is nekiláttam a balkonkertészkedésnek, elültettem a fűszernövényeket!
 • Megérkezett anyukám, aki két hetet tölt velünk, hogy unokázzon, ismerkedjen a legkisebbel és segítsen nekem a műtét után, bár meg kell mondjam, egyre jobban vagyok szerencsére! 😀
 • gyerekzsivajBencém sétából hazatérve ilyen tüneményes kis csokrot hozott nekem egyik nap. Milyen jó arra gondolni, hogy három plusz egy férfiútól számíthatok hasonlóan szép virágokra életem során! 😛
 • Bence a mamival újrakezdte az óvodai beszoktatást, amit anyósom feladott, remélem ezúttal sikerülni fog. Egy alapítványi ovit találtunk Bencének erre a pár hónapra, mert helyhiány miatt januárban nem tudtuk oda beadni, ahova Gergő is jár. Szeptembertől egy oviba járnak majd a srácok terveink szerint, de addig is, jót tenne Bencének egy kis gyerektársaság!
 • gyerekzsivajÚgy láttam, hogy a fiúk kissé ráuntak már a húsvéti játékokra, így hirtelen felindulásból eltüntettem mindet a szobából, vagyis kénytelenek voltak ismét felfedezni a régi játékaikat. Ezzel a Duplo váras szettel igen hosszan eljátszottak!
 • gyerekzsivajA munkahelyemen kapott ruhapénzt költenem kellett, mert közeleg a számlák leadási határideje. Úgyhogy ezúttal magamra is muszáj volt áldoznom. Persze azért egy gumicsizma is érkezett Bencének, valamint egy pizsamát vettem Gergőnek, mivel egy anya mindig a gyerekeire gondol elsősorban és inkább rájuk költ. Biztos Ti is így vagytok vele. Azért azt a kerti kesztyűt kiszúrtátok a képen, ugye? Na, pl. azt sem tudom majd elszámolni a munkahelyen. 😀 Hasznos befektetés volt…
 • Kipróbáltam a SzopTanít készüléket Mátéval, mert bár tejem van, döcögősen megy a szoptatás és félek, hogy a kisember rászokik a cumisüvegre, amiből a kiegészítést kapta eddig. Úgy látom alakul a dolog, mert egyre ügyesebb, kevésbé fárad el. Tudom, “nyakas paraszt” vagyok, de úgysem adom fel!!! Majd Máté is megtanulja, hogy milyen fából faragták az anyukáját! 😉
 • gyerekzsivajElővettem Emmácska Gremese Mei-Tai hordozóját, melyet (mint ahogy a kislányom egyetlen ruháját sem) nem volt szívem továbbadni. Noha lányos színe van, gondolom ez nem zavarja Mátét, viszont nagyon élvezte a testkontaktust. Mióta éberebb a kicsi fiú, szereti, ha sokat fogalkoznak vele, úgyhogy a régi hordozót vetettem be egyik nap otthon, hogy tudjak haladni is az otthoni teendőimmel.
 • gyerekzsivajSzeretem, amikor mindannyian a konyhában vagyunk, és közösen készítünk valamilyen ételt. Közben szól a zene, beszélgetünk és mindenkinek megvan a maga feladata. Kellemes közös időtöltés és nem utolsó sorban, hamarabb elkészül az étel is. A kórházból való hazatérésem óta ez volt az első családi főzőcskézés, ezúttal máglyarakás készült. A férjem pucolta a diót Gergővel, Bence darálta (szigorúan cowboy kalapban 😆 ), én pedig a többi hozzávalót készítettem addig elő.
 • gyerekzsivajKicsi Máté mindig megviccel bennünket a pelenkázásnál, néha már felcsattanok azon, hogy egy első gyerekes tapasztalatlanságával teszem tisztába, mert egyszerűen sosem tudom kivédeni a “leslagozást”. Szóval jó, hogy itt van a mami, gondoltam ügyesebben manőverezik majd a pelenka körül, de jelentem, már Őt is felavatta a kis herceg. 😀

Számomra ezek voltak a hét legvidámabb pillanatai. Ha van kedvetek, írjátok meg a blogon vagy a Facebookon kommentben, hogy Nektek mitől volt emlékezetes ez a hét! Mert irgumburgum, ígértétek páran, hogy velem tartotok a heti örömök gyűjtésében, valahogy ez mégis elmaradt. Kinek van tehát kedve csatlakozni? Csak bátran! Várom a beszámolókat a pozitív élményekről! 🙂

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove

6 thoughts on “Heti pozitív #3.

 1. Ági says:

  Mostanság nem vagyok a legjobb formámban, így félve kezdek neki, de megpróbálom. Minden nap felírom a jó dolgokat.:)

  Hétfő
  -Sikerült végre majdnem 2,5 órát aludnom délután a fiúkkal.
  -Nimród igaz nehezen, de 2,5 évesen a kiságyában aludt el. Bár a pelussal és a cumisüveggel még mindig nem sikerült leszámolni.:(

  Kedd
  -Nimó “csak” reggel 5kor jött át, így végre éjszaka nem úgy kellett aludnom, hogy a lábam lelóg az ágyról.
  -Kipróbáltam a gyerekzsivajos háziszony praktikát, feldobta a napomat!:)

  Szerda
  -Ma sajnos egész nap rossz kedvem volt, így pozitív dolgot nem könyvelhetek el jó szívvel.

  Csütörtök
  -Mostanság félve megyek a fiúkkal plázába vásárolni, de ezen a napon megtettük, épségben hazaértünk.:)

  Péntek
  -Újra rendelem az ebedet, több időm van a fiúkkal játszani, s a hétfői hosszabb alvásom óta a türelmem is nagyobb.:)

  Szombat
  -Nimó -bár nem végig a kiságyában, de 8ig aludt. Andris pedig tőle nem megszokott módon nem 4-5 körül kelt, hanem 6.20-kor!:)
  – Délelőtt egy szuper ccsaládi programot csináltunk a gyermekvasúton!
  -A megszáradt ruhákat sikerült végre (a nagyját) elpakolnom!:)
  -Süt a nap!:)

  Vasárnap
  – Andris 6kor kelt, Nimó végig a kiságyában aludt.
  -Ma is szép időnek néz ki….

  A jövő héten megpróbálok hosszabban írni.:)

  • Köszi Ági, hogy naponta gyűjtögetted a pozitív élményeket.
   Egyébként van abban valami,h hogy a hangulatunkra alapból rányomja lényegét az alváshiány… Mostanában én is éjszakázom újra, sokkal nyúzottabb vagyok, akkor is, ha egyébként elégedett vagyok a jelen helyzettel és az éjszakai szoptatást sem adnám fel az alvás kedvéért.
   De ha figyel az ember arra, hogy észrevegye az apró örömöket is, könnyebb átvészelni a nehezebb napokat is. Ugye?

 2. Niki says:

  Nekem még az előző hét végét is belevéve nagyon jó húsvétom/húsvétunk volt. Rengeteg zserbót ettem,isteni volt a sonka, a gyerekek az esetek nagy részében szuperul eljátszottak az unokatesókkal, és a szüleimen kívül a család többi tagjával is találkoztunk. Nagyon szeretem a nagy családi összejöveteleket, gyerekkorom óta mindig nagyon várom,hogy jó sokan együtt legyünk, és ez most szerencsére összejött.
  Kétszer is sütöttünk süteményt a gyerekekkel. Ezen a téren a türelmet még gyakorolnom kell, de a hangulat jó volt. A sütit viszont főleg én ettem meg.
  Lerobbant az autónk, és úgy döntöttünk, eladjuk. Nagyon gyorsan sikerült és nekûnk szinte semmi dolgunk nem volt vele. Az okmányirodába kell még elmennem, és amíg nem lesz új, legalább úgy érezhetem,hogy kevésbé szennyezem a környezetet, és gyakrabban tudunk sétálva hazajönni az oviból.
  Juli lassan három éves lesz,most intézem a munkámat,hogy mi legyen, amikor már ovis lesz…de erről bővebben majd a jóvő héten ?
  Köszi Kata, így legalább tényleg végig gondoltam,hogy mi történt a héten és mennyi jó dolog van körülöttünk. ?

  • Milyen sütik készültek?

   Gratula Niki, hogy az autó hiányát a mai világban pozitívan tudod felfogni! Vajon hányan gondolnának a séta előnyeire és a levegőtisztaságra, ha kiesne a s.. fenekekük alól az autó?!

 3. Niki says:

  Köszi ?? csokis narancsos és az egyik kedvencem, a répatorta. Mázat soha nem csinálok rá,mert hamarabb megkostolom,mint hogy nekiálljak annak is ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*