Heti pozitív #5.

gyerekzsivajEzen a héten ízleltem meg először, hogy milyen újra csak egy kisbabával itthon lenni, mivel Bence is ott alszik már az oviban. Hááát, higgyétek el nekem ha mondom: egy gyerek nem gyerek! Jut idő mindenre, takarításra, főzésre, együtt szundikálásra a kisdeddel… S mikor az ifiurak hazatérnek délután az oviból, van időnk a közös játékra, amíg a férjem hazaér, hiszen mindennel tudok végezni napközben. Ez az élmény pedig priceless! 😀

És hogy mi dobott fel még a héten? Az alábbiakban elolvashatod!

  • Máté egyik reggel nagyon korán kelt, ami önmagában persze nem tett vidámmá, de mivel a  többiek még aludtak, így a szoptatás után sikerült meginnom a kávémat és rákukkantani úgy a blogra, hogy közben nem kellett teát öntenem, wc-t lehúznom és társaik.
  • gyerekzsivajEgy közös játék során megvilágosodtam, hogy ki a hős lovag, a romantikus védelmező alkat a fiaim közül. Nagy meglepetésre kis Bence az! Nézzétek csak a képen! Egy lányszöktetési akció kellős közepébe csöppentünk.  😆
  • Takarítás: tudom, perverzül hangzik, hogy élvezem a takartást, de mióta napközben mindkét nagyfiú oviban van, s így nincs őskáosz körülöttem, újra megízleltem, milyen rendezett otthonban élni. Így amikor hétvégén a férjem kivitte levegőzni az aprónépeket, nekifogtam a lomtalanításnak is. Persze csak amolyan roki módon, hisz még mindig nem terhelhetem magam nagyon. De a lelkemnek azért jót tett!
  • gyerekzsivajAmi pedig a szemet is gyönyörködteti: ilyen színpompás fák mellett sétálok az utcán az oviba menet. Mondtam már, hogy szeretem a tavaszt?!
  • Ráadásul virágzik az orgona is, amit szintén nagyon kedvelek. Ezt valaki pedig nagyon jól tudja, hiszen kaptam is belőle a héten egy nagy csokorral! 😛
  • Mióta egyedül vagyok itthon a kicsi Mátéval és ugye Ő még meglehetősen sokat alszik, elkezdtem újra tanulni. Készülök valamire, de ez egyelőre még titokos. 😀
  • gyerekzsivajA héten eljutottam a hathetes kontrollra, ahol sajnos kiderült, hogy még mindig nem gyógyultam meg teljesen, ez ki is borított egy fél délután erejéig.  Ez persze várható volt a két műtét miatt, előzetesen három hónapot mondott az orvosom is a gyógyulásra. Persze én azt hittem magamról, hogy minden menni fog a szokásos császáros hat hét alatt. Hát nem ment. De csak pár órát bosszankodtam emiatt. Hogy mi zavar pl.? Hát az, hogy a roki üzemmód miatt csak akkor tudok babakocsival elindulni itthonról, ha van segítségem, aki az emelkedőkön tolja a járgányt. Szerencsére azért vannak önként jelentkezők. Mint a képen látható legidősebb bátyus (a férjem legnagyobb fia). 😉 Így egyik délután Máté is elkísért minket az oviba, amikor Bencéért mentünk.
  • A héten be kellett szaladnom a munkahelyemre hivatalos ügyintézés miatt, így találkoztam a kolléganőimmel (akik egyben a barátnőim is). Jó volt végre a régi kedves ismerősökkel váltani pár szót!
  • gyerekzsivajA héten szembesültem azzal a ténnyel, hogy önmagában a szoptatás nem fogyaszt. Ez a felismerés sem dobott fel persze. Tudom jól, hogy ez most nem a fogyókúra időszaka, de mivel az orvosi kontrollon kiderült, hogy jelenleg esély sincs arra, hogy bármit sportoljak, muszáj legalább a kalóriabevitelre figyelnem,  ha szeretnék megszabadulni attól a néhány kilótól, ami még rajtam maradt szülés után. Ha három terhesség után sikerült visszanyerni a szülés előtti formámat, akkor most is fog! Nehezítő körülmény azonban, hogy RETTTTTENETESEN édesszájú vagyok.  A Milka szerelmet azonban valahogy ki kell gyomlálni magamból, és a képen látható kisebb cukortartalmú édességgel kényeztetni magam. Jó hír, hogy nagyon finom lett! Recept hamarosan a blogon, ha Ti is szeretnétek kipróbálni!

A héten ezek voltak az apró örömeim, oszd meg velem itt a blogon a Tieidet is! Várom a beszámolódat! 😀

 

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: