Hétköznapi örömök: grillezés

Hétköznapi örömök: grillezés

Nemrég elárultam, hogy a mi családunk nagyon szeret a szabadban sütögetni (lásd: Grillezzünk oldalast). Ígértem, hogy lesz még több bejegyzés a grillezésről! Ja, hogy még csak kedd van? Ne zavarjon össze senkit, ki mondta, hogy grillezni csak hétvégén lehet?!  😀 

hétköznapiörömökgrillezés2Az egész úgy kezdődött, hogy tudtam, hogy a férjemnek fárasztó napja volt a munkahelyén, plusz engem sem kíméltek a srácok itthon. Délután négy óra óta kint dekkoltam velük a kertben, hogy akkor legalább nem a lakást bontják le (kb. ez az az időszak, amikor már elég sűrűn pillantok az órámra, hogy “jaj, mikor jön már meg apátok, az egyszemélyes felmentő sereg???”) Tudtam, hogy még jó két órát kell várni legalább, hogy a férjem hazaérjen. hétköznapiörömökgrillezés3Telefonon beszéltünk és hallottam a hangján, hogy már eléggé fogytak az energiatartalékai… gondoltam ha hazaér, újratöltjük. Mint minden férfi, Ő is imád a kertben sütögetni, úgyhogy mikor bedobtam az ötletet, egész fellelkesült. 😆 Na persze hétköznap lévén nem álltunk neki hosszan pácolt marhahúst sütni, de némi szalonna és grillkolbász volt talonban, úgyhogy már csak a sztárséfet kellett megvárni.

hétköznapiörömökgrillezés4Gyors tűzrakás, én közben előkészültem a konyhai teendőkkel, a kis tűzmesterek segítségével pedig pikk-pakk ment minden. Kb. fél óra alatt megvolt a vacsora, közben a sztárséf kapott egy agylazító pálinkát, a gyerekek körülöttünk rohangáltak, mindenki élvezte a friss levegőt, a finom illatokat, és azt hiszem  férjem is kikapcsolta végre a munkahelyi gondolatokat.

hétköznapiörömökgrillezés5Pedig csak egy sima hétköznap estéről volt szó. Egy nap a dolgos munkahét közepén, amikor jól esik mégis egy-két órára lazítani egyet.

Próbáld ki Te is, süssetek szalonnát vagy dobjatok fel kolbászt, virslit, hagymát a grillrácsra. Ezek a hétköznapi örömök adnak erőt a mindannapokban!  😀

Ti mivel dobod fel a hétköznapokat?

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: