Játsszunk együtt! – doktorosat

Játsszunk együtt!  – doktorosat

Sokat tépődtem azon, hogy ez a mai bejegyzés elkészüljön-e. A betegség-téma mostanában eléggé érzékenyen érint, mégis amikor rátaláltam a telefonomban a pár hete elmentett képekre, úgy döntöttem, nem dughatom örökké homokba a fejem… Játsszunk akkor doktorosat! 

doktoros2Úgy gondolom, hogy ez a játék azért jó, mert egyrészt uniszex, kisfiúk-kislányok ugyanúgy leköthetők vele, másrészt segít a lurkóknak abban, hogy ha igazi orvoshoz kell menni, ne féljenek és bátran viselkedjenek. Ez a szerepjáték úgy is is remek, ha gyerkőcünk a doktor és a páciensek a kis plüssállatai (vagy szegény hasfájós anya…), vagy ha mi vagyunk a doktor néni és őt vizsgáljuk meg.

doktoros4Nekünk van egy egyszerűbb orvosi táskánk a játékboltból, és amint az a képen is látható, a fonendoszkóp tölcsére épp máshol bújkált, miközben játszottunk. De mint tudjuk, anya felér a leleményes Odüsszeusszal… Így aztán mi elővettünk az igazi gyógyszeres dobozunkból néhány segédeszközt is, játék orvosi táska hiányában akár azok is bevethetők.

doktoros3Pl.

  • Nurofenes adagoló
  • kanalas orvossághoz kapott mérőkanál
  • sebtapaszok
  • szájmaszk fertőző beteg mackók kezeléséhez
  • fecskendő
  • kiürült gyógyszeresdoboz

doktoros5És a végére marad a csattanó (avagy Dönci továbbra is a lecukibb törpördög), ifjú doktorunk a játék végeztével spontán a fejére húzta a cowboy kalapot (heee????), hintalóra pattant és orvosi táskával a kezében elnyargalt a naplementében…  😛

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: