Játsszunk együtt!-könyvesboltosat

Játsszunk együtt!-könyvesboltosat

Épp a gyerekkönyveket próbáltam hadirendbe állítani és visszapakolni a polcra egyik nap, mikor eszembe jutott egy ötlet és játszani invitáltam a fiúkat.

Ti szoktatok boltosat játszani? Biztosan! És könyvesboltosat? Ha nem, akkor próbáljátok ki! A srácok nagyon élvezték.  😀 

játsszunkegyüttkönyvesboltosat2Első körben keress egy szabad felületet, ahova ki lehet tenni a könyveket. Igen, tudom, nagy kihívás kisgyerekes családban akár egy négyzetméter szabad felületet találni, amit nem borítanak játékok, de azért tegyél egy próbát!  😉 Mi a kanapén rendeztük be a könyvesboltot. Elhelyeztük a pénztárgépet is. Gergő lett az eladó, Dönci a vásárló első körben, de miután láttam, hogy Gergő is inkább vásárolna, beálltam én a kasszához.  🙂

játsszunkegyüttkönyvesboltosat3Jó kereskedő módjára kérdezd meg a gyerkőcöt, tudsz-e segíteni, milyen könyvet keres, lapozzatok bele a felajánlott példányba.

Természetesen gondoskodni kell bevásárlókosárról, csomagolásról. Persze ne a jó párszázas dísztasakokat végezzétek ki a játék során, bármilyen papírzacskó vagy reklámszatyor megfelel.

játsszunkegyüttkönyvesboltosat4A gyerekek nagyon élvezik, ha pénzzel játszhatnak. Ha nincs otthon játékpénzetek, csináljatok pár papírbankót, de nálunk az ötforintosok sorsa is az, hogy a játékpénztárcákban landolnak.  😀 Amennyiben nem kaptak még a lurkók gyerekpénztárcát, biztosan tud nekik adni olyan elfekvőben lévő tárcát, amit már nem használsz.

játsszunkegyüttkönyvesboltosat5játsszunkegyüttkönyvesboltosat6

játsszunkegyüttkönyvesboltosat7

A gyerekek a vásárlás után könnyen megfőzhetők arra is, hogy közös felolvasást tartsatok, vagy akár egyikük meséljen a kisállatoknak. Végül mindketten szépen elhelyezkedtek a kanapén egymás mellett (mint az igazi jó testvérek  😀 ) és nagy békességben olvasgattak még jó pár percig.

Anya szíve repesett… 😀

Játsszatok Ti is könyvesboltosat, remélem a Te gyerekeidnek is  éppúgy tetszik majd a közös mókázás, mint az én fiaimnak!  😛

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: