Játsszunk együtt! – matricázzunk

gyerekzsivajMár régen írtam “Játsszunk együtt!”- bejegyzést… Épp itt volt az ideje! 🙂

Ezúttal matricázásra buzdítalak benneteket!

Bizonyára mindegyikőtök találkozott már a különféle boltláncokban, hiperekben X ezer forintonként ingyen osztogatott matricákkal, és a hozzá tartozó –  természetesen már nem grátisz beszerezhető – albumokkal. Na és persze ott vannak még a szintén fizetős extra matricás csomagok is!  😉

Bevallom, nem sok albumunk lett tele eddig, de aztán persze olyan is előfordult, hogy bősz családi összefogásnak köszönhetően, (értsd: nagymama, nagynéni) valamint ismerősi csereberék következtében még egy plusz albumot kitevő cserematrica csomagot  is összegyűjtöttünk.

S hogy ez a téma most honnan is jött nekem?

gyerekzsivajA napokban kezembe került egy ilyen “csere csomag” matrica és noha már aktuálitását vesztette az albumba ragasztgatás, gondoltam azért leköthetem velük egy ideig az örökmozgó fiaim figyelmét.

Dönci leginkább azt élvezte, ahogy lehámozta a ragacsos matricapapírt, majd nem kevés erőkifejtéssel ( 😀 😀 😀 ) rányomkodta a matricákat a külön erre a célra szánt saját matricás füzetébe. Aztán persze jött a kukásautó és elszállította a matricázásból visszamaradt szemetet.

Gergő pedig kapható volt ezen felül egy némileg összetettebb játékra is. Egyrészt mesélnie kellett a képről, ha állatos volt, az állatról, hol él, mit eszik stb. Csoportosítottuk: pl. madarak, emlősök…

Ajánlom nektek is, hogy ne dobjátok ki az albumokból feleslegesen megmaradt matricákat, hiszen pár hét vagy hónap múlva újra remekül fel lehet őket használni a gyerekek saját kis matricás füzetében.

gyerekzsivajÉs ha már matricákról beszélünk… ha érdekli a gyermeketeket a ragasztgatás, érdemes szétnézni a könyvesboltokban is, szuper matricás albumokra bukkanhattok. Értelemszerűen nálunk a tűzoltós, járműves a nyerő, de egyébként tényleg ezer más téma közül is választhattok.

Látni fogjátok, több korosztályt is lefoglalhattok vele, míg a kicsik csak az (összevissza) ragasztgatást élvezik, addig a nagyobbakkal már komolyabb kombinációs, fejtörős, ismeretterjesztős játékot is kipróbálhattok.

Ragasztgatásra fel!

Jó matricázást kívánok nektek!

 

 

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: