gyerekzsivajVannak jobb napok és vannak rosszabbak. Hogy miért rossz, annak sok oka lehet. Néha csak maga az időjárás teszi: kinézel az ablakon és máris megborzongsz tőle. Van, hogy felbosszant valaki. Például egy drága buszsofőr, aki bájos mosollyal az arcán csukja be előtted a busz ajtaját, miközben látja, hogy két kisgyerekkel rohansz a megálló felé.

Van, hogy a gyerekeket is legszívesebben a cserepadra küldenéd civakodásuk miatt. Ugye milyen nehéz két örökmozgó lurkót tizenkét percig nyugton tartani a megállóban, amíg jön a következő busz??? Aztán persze megint késik majd a járat!   😥

Szóval igen, sajnos vannak rosszabb napok.

gyerekzsivajÉs most megmutatom, hogy engem mi nevettetett meg az egyik nap, amikor a fentiek okán épp nem voltam valami jó passzban!

Megmutatom, mert engem tényleg annyira feldobott, hogy ezt feltétlenül ki kell próbálnod neked is jókedv terápiának, ha épp nem vagy a topon!

Meglátod, rögtön jobb lesz a kedved!

Nos a lényeg: ülj le a laptopodhoz, számítógépedhez és nyisd meg azokat fényképeket tartalmazó mappákat (vagy vedd elő azokat a dvd-ket), amelyeket gyermeked vagy gyermekeid egészen aprócska korában örökítettél meg. A legjobb, ha a videókkal kezded a nosztalgiázást. Sokkal érzékletesebben adják vissza a régi élményeket.

gyerekzsivajLátod az első képeket, amelyeket még a kórházban készítettél újszülött babádról? Azt a fotót, amikor hazaértetek? Hogy örült a babának a testvére! (akkor még…. sóhajtasz… 😉  )Megtaláltad az első fürdős videót? Ugye milyen picurka volt szemed fénye? És ott vannak azok a falatnyi ruhácskák, a feliratos body-k, a vicces sapkák! Tényleg belefért ezekbe egykor a gyermeked? Látod, már hasal a baba… jéé, az első falatok kiskanálból… nicsak, valaki kúszik… feláll… lépeget… Hoppá! De jó is volt az első szülinap! A saját készítésű torta, az ünneplés családi körben, a kis ünnepelt ragyogó szeme a gyertya és a marcipán láttán! És így tovább…

Mit mondasz, ugye már attól mosolyogsz, ha csak írok ezekről a kedves emlékekről? És lefogadom, lepergett lelki szemeid előtt minden egyes fontos momentum képe!

Ne habozz hát, elő azokkal a képekkel, videókkal!

gyerekzsivajSőt, a legjobb az egészben, ha az éppen rosszban sántikáló gyermekeidet szeretnéd kicsit megzabolázni, a közös múltidézés erre kiváló alkalom. A lurkók nagyon szeretik babakori önmagukat visszanézni, bár néha nem értik, ki az maszatos, visító csöppség a képen, de akkor mondd el nekik, mesélj csecsemőkorukról. Élvezni fogják!

Korábban már biztattalak az emlékek archiválására. A bejegyzést itt találod. Most itt az alkalom,  nézz bele a fényképekbe, a babanaplóba, az emlékdobozba!

Ha neked is tetszik a jókedv terápia gyerekzsivaj módra, oszd meg a bejegyzést ismerőseiddel is! Szerezz egy vidám napot barátaidnak!

Jó nosztalgiázást kívánok Nektek! Legyen szép napotok!  😀

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: