Karácsonyi készülődés #4. Díszítsd fel a játszótered!

04játszótér3Na persze nem egyedül! Bizonyára Ti is szoktatok együtt bandázni valamelyik környékbeli játszótéren hasonszőrű gyerekekkel és hasonszőrű anyukákkal. 🙂 Én szerencsésnek mondhatom magam (és a fiúkat is persze), mert nálunk egy nagyon jó kis csapat alakult ki. Idestova négy és fél éve összetartunk, amikor is először a játszótér felé sétáltam az akkor még bőven babakocsis Gergővel. 

04 játszótér04Mi rendszeresen szülinapozunk a játszóterünkön (nyári születésű gyerekek előnyben, nem kell egy vagyont költeni játszóházakra, mint a téli gyerekeknél…), de összegyűlünk pl. Halloween táján és karácsony előtt is. A napokban Betlehemet készítettek az anyukák.  Bevallom, én ezt most ellinkeltem a Gergő szülinapjára való készülődés okán, de este már a környékbeli anyukákkal és gyerekekkel mind együtt díszítettük fel az egyik játszótéri fát és persze vittünk némi harapnivalót is. Előkerültek a csillagszórók is, karácsonyi dalokat énekeltünk, a gyerekek nagyon élvezték!

A hangsúly itt nem azon van, hogy drága és időigényes karácsonyfadíszeket készítsünk, én pl. most üres papírtörlős gurigákat csomagoltam be, tavaly pedig konzervdobozok kaptak díszcsomagolást! Lehet akár cipősdoboz is ünneplőbe öltöztetve, minél nagyobb, annál jobban mutat egy terebélyes fán!  😉

04 játszótér

Szerintem kiváló közösségformáló ereje van az ilyen közös játszóterezéseknek. Mert hiába az ovis bulik, mi pl. a mai napig meghívjuk a játszótéri cimborákat is a szülinapozásokra! És viszont.

Díszítsétek fel Ti is a közeli játszótereteket, biztos lesz társatok benne, fogjatok össze más anyukákkal, gyerekekkel. Nagyon jó móka ám!

Mutatom is képekben! 😛

04játszótér2

 

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: