Kis kertésznek kicsi kertje…

Kis kertésznek kicsi kertje…

Tavasszal buzog az emberben a tettvágy.  Ahogy éled a természet, úgy tör ránk a kényszer, hogy valamit ültessünk, nevelgessünk. Bár nem mindenki olyan szerencsés, hogy saját kertje van, egy cseppnyi erkély vagy akár a konyhaablakunk már elég ahhoz, hogy néhány cserép fűszernövényt gondozzunk. Lehet kapni szupermarketben, piacon is mindenféle növényeket, de szerintem van abban valami elemi erejű, ha mi magunk neveljük magról! A gyerekek is nagyon élvezik, naponta megvizsgálják a földet, kibújt-e már a kis zöld hajtás. Különösen Dönci kertészkedik velem előszeretettel (hiszen ő van itthon, még a bátyja az ovisok táborát erősíti 😉 )

Készítettünk pár fotót a mi kis csemetéinkről, hogy kedvet kapjatok Ti is egy kis balkonkertészethez!

IMG_20150518_105317

IMG_20150518_105232

 

Idén vetettünk oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, bazsalikomot, zsázsát, petrezselymet, zellert,  majorannát és snidlinget.  Emellett nevelgetünk télen, koktélparadicsomból és tv paprikából, kalifornai paprikából félretett magokból kikelt palántákat, valamint régóta gondozzuk az ablakban a chilit és még valamilyen erős paprikát (most passzolom a fajta megnevezését  🙂 )

IMG_20150518_105140Egy tipp: az éppen előbújó hajtások még nagyon gyengék, ezért semmiképp ne locsolja a trónörökös “teljes erőből”, mert kimossa a fölből a zsenge hajtásokat (tapasztalat… 😯 ), viszont egy spricnivel tökéletesen megoldható az öntözés! Jelölőket használjatok, mert ha nem vagytok veleszületett botanikusok (ahogy én sem) elég nehéz felismerni első körben,  hogy épp mi bújt ki az adott cserépben. Mi kartonból vágtunk kis hegyes végű papírkákat és filctollal rávéstük, mit várunk a föld azon részéből kibújni.  😀 

 

IMG_20150518_104950

IMG_20150518_104839

 

 

 

 

 

Érdemes kísérletezgetni, mert az igazi fűszernövények sokkal zamatosabbá teszik az ételeket, mint a bolti zacskós őrlemények!

 

Mentés

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: