Life hacking #12. Üvegek kisütése befőtthöz, szörphöz

ifehacking9A gyerekeim általában vizet isznak, néha azonban mi is elcsábulunk a “cukroslötty” irányba, bevallom. Nem rendszeresen azért…

Ilyenkor szívesen fogyasztjuk a házi szörpöket, amiket na ugyan ki más készítene el, mint a ANYAAAA.

Mostani kedvencek a citromfű,- és a gyömbérszörp, ez utóbbit az év bármely szakában el lehet készíteni.

Az egyik nap is épp ezzel foglalatoskodtam és eszembe jutott, hogy megmutatom nektek, hogyan szoktam kisütni mostanában az üvegeket a szörpökhöz.

Merthogy ezerszer egyszerűbb, mint lobogó vízben kocogtatni az üvegeket, szigorúan ügyelve arra, hogy ne boruljanak fel és ne égessem meg magam.

Mutassam a trükköt? Íme a 12. Life hacking, csak hogy egyszerűbb legyen a gyerekzsivajos életünk! 😉 

A trükköt még a nyári lekvárszezonban tanultam, ám azóta csak ezt alkalmazom, szörpös üvegeknél is.

  1. Az üvegeket átmosom
  2. 150 °C-ra előmelegített sütőbe teszem őket egy tepsibe egymás mellé fektetve
  3. A csavaros tetőket lefelé fordítva teszem melléjük (dugókat persze nem lehet kisütni…)
  4. 15 percig “sütöm” az üvegeket
  5. Ennyi idő alatt megszáradnak és csírátalanítva lesznek (ez a szó nekem továbbra is fura, de hát így nevezzük pontosan ami történik)
  6. Ezután már lehet az üvegekbe tölteni a szörpöt és mehetnek is a dunsztba. Vastag edényfogóval szoktam operálni az égések elkerülése végett.

lifehacking12Ugye, hogy pofonegyszerű az egész?

Köszönöm barátosnémnak, hogy megmutatta ezt az egyszerű trükköt, próbáld ki te is! Adjuk tovább egymásnak a bevált praktikákat!

Hamarosan újabb Life hacking tippet mutatok itt a blogon!

A blogon eddig megjelent Life hacking ötleteket itt találod:

http://gyerekzsivaj.co.hu/category/life-haching/

 

Save

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*