Life hacking #14. Fűszerolaj házilag

Life hacking #14. Fűszerolaj házilag

Az úgy volt, hogy kimentem az erkélyre petrezselyemért (igen, most januárban is hajt, mondjuk jó védett helyen van…) és megláttam a kakukkfű és rozmaring bokrot. Kicsit aggódom, hogy meddig bírják még a balkonládában ebben a fagyban, így gondoltam egyet és hoztam mindenből egy-egy nyalábot, csak hogy ne menjenek kárba.

És innen indult a fűszerolaj projekt… 🙂

Vettem egy üres olívaolajos üveget (mint tudjátok nagy gyűjtögető vagyok!) és töltöttem bele olajat, beletettem pár kakukkfű-ágat, meg rozmaring-ágat és vágtam bele fokhagymát is.

Ez az én verzióm.  Szerintem pár hét alatt már szépen összeérik, de a grillszezonra tuti nyerő lesz.

Tündérkeresztanya Jucitól pedig megérkezett az Ő verziója is ajándékként: egy chilis (olívaolaj plusz tört szárított chili) és egy szarvasgombás (olívaolaj plusz szarvasgomba) fűszerolaj.

Hmmm, micsoda ízorgia lesz itt, csak jussunk ki az első tavaszi jó időben a kertbe!

Itt és itt már írtam, a grillezésről, nagy rajongói vagyunk.. Csak kicsapjuk a srácokat a kertbe, az éppen aktuális kicsi nagyot alszik a babakocsiban, párom a sztárséf, én pedig a köret és saláta-felelős… Na akkor most nosztalgiáztam is egyet. 🙂

Készítsd el Te is a Neked tetsző fűszerolajat, akár próbáld ki mindent…. Vagy csinálj egy teljesen új verziót és oszd meg velem, mit tettél az olajba! 😉

Ajándéknak is szuper!

Ha szeretnél értesülni a blogon megjelenő Life hacking tippekről, itt tudsz feliratkozni!

Név*
Email*
Szeretnék értesülni a gyerekzsivaj újdonságairól is, kérem a hírlevelet is!


Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: