MÉG élek! :-)

notebook-428293__180Tartozom egy vallomással: kicsit elhavazódtam mostanában, ezért ritkultak a posztok a blogon, Facebookon. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem foglalkozom a gyerekzsivajjal, sőt!

Csak fogalmazzunk úgy, hogy többnyire a háttérmunkálatok veszik el  most az időmet, illetve a gyerekzsivaj újdonsága az anyacoaching, aminek viszont nagyon örülök. 🙂

Elindult  a “Békés önérvényesítés anyaként” coaching csoport is és immár a második anyaklubot tartottuk meg ma délelőtt.

Akasztják a hóhért -mondhatod, hisz egyik vesszőparipám ugyebár a  hatékony időgazdálkodás gyerekek mellett.

És mégis, most azt mondom, hogy bizony nem volt időm erre meg arra.  Pedig ha valakinek, nekem aztán igazán kéne tudni az idővarázslást, ugye? Talán ezt gondolod most.

Igen, valóban van (és büszke is vagyok rá) egy bevált módszerem, melynek segítségével viszonylagos rendszerben sikerül megoldanom a kisgyerekes mindennapokat három (néha öt) gyerek mellett. Olvastad már?

De azt azért szerintem mindenki nagyon jól tudja, hogy a napirend, a bevált rutinok sem működnek mindig, vannak napok, amikor a betegség, a fogzás, a kialvatlanság, a hirtelen beeső elintéznivalók stb. felülírják a terveinket. Na ezek is összejöttek nagyjából mind mostanában. Máté belelépett a gyönyörű szeparációs szorongós időszakba, szóval, ha eddig csak ölbe gyerek volt, akkor most a helyes megfogalmazás az összenőttünk…. 😀

Ezért mondom, hogy nem is az a lényeg az ilyen rendszerekben, módszerekben, gyakorlatokban (nevezze mindenki úgy, ahogy szeretné),  hogy mindig minden pillanatban flottul működjenek, hisz ember tervez… mint tudjuk.

DE! Adnak egy mankót, egy biztos fogódzót, amivel sikerül képben lennünk a ránk váró feladatokkal, elintéznivalókkal, felállíthatunk fontossági sorrendet, elhagyhatunk lényegtelen elemeket és sorolhatnám.

TERVEZHETÜNK. És a normál hétköznapokon igen, eszerint élhetünk. Ha pedig néhanapján megcsúszunk, akkor egy bevált módszer segít visszatalálni oda, ahol félbemaradtak a dolgaink.

Szóval nem, nem fogom elsunnyogni, de miért is kéne, hogy nálam sem mindig gömbölyű minden.

De ezeket a nehezebb időszakokat is magabiztosabban át lehet ám vészelni, ha az embernek birtokában van egy jó időgazdálkodási módszer.

A tiéd megvan már? Működik? Sokszor csúszol meg? Kell csiszolni rajta? Vagy esetleg minden körülmények között működik?

A következő írásban megosztom veled a hatékony időgazdákodás gyerekek mellett témájú gyerekzsivaj anyaklub tapasztalatait! ?

 

 

 

Save

Save

Save

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: