Mire vágynak a gyerekzsivajos anyukák?

Mire vágynak a gyerekzsivajos anyukák?

Nemrég felmérést végeztem a gyerekzsivaj oldalon, a hírlevél-feliratkozók között és a Facebook oldalon. Nagyon sokan kitöltötték a kérdőívet, így visszajelzést kaptam arról, hogy  Ti, kedves olvasók miről is szeretnének olvasni a gyerekzsivaj oldalán.

Ebben a bejegyzésben a kiértékelést szeretném megosztani Veletek!

Mit mutatnak az eredmények?

A legtöbb anyuka a Facebookon találkozott először a gyerekzsivaj oldallal és azóta párnaponta olvassa a blogot, és naponta megnézi a Facebook oldalt, vagy amikor a hírfolyamban megjelenik az aktuális poszt.

A legtöbb anyukát (62-en jelölték be) a gyereknevelési kérdések érdeklik  leginkább. Ez azt jelenti, hogy sokan még mindig a gyerekzsivaj eredeti témája, koncepciója iránt érdeklődnek a legjobban (2015-ben a blog indulásakor a saját tapasztalataimat osztottam meg e téren).

Ugyanakkor a korábbi témák közül a babavárás, a gasztro-téma csak elenyésző szavazatot kapott és 58 szavazattal második lett az anyaidő (!) és 57 szavazattal harmadik az időgazdálkodás gyermekek mellett.

Ezek már coaching-jellegű témák, amivel jelenleg is foglalkozom anyacoachként. S megmondom őszintén ez nagy megkönnyebbülés volt számomra, mert a felmérés azt jelzi, a gyerekzsivaj olvasói nyitnak a coaching felé… Kissé tartottam attól, sokan elpártolnak majd, hogy a blogon már nem csak a baba evése-alvása, a hozzátáplálás a központi téma, de az az igazság, ezeket a témákat már kiveséztem, némelyikben szakértőket is hívtam az oldalra és ezeket a régebbi posztokat időről időre meg is osztom a Facebookon, hogy azok is elolvashassák, akik újonnan csatlakoztak a blog követőtáborához. Már több mint 4300-an vagyunk a Facebookon, erre nagyon büszke vagyok!!!

Számos témát javasoltatok is: pl. sport baba mellett, beszoktatás oviba/bölcsibe, babyblues, karrier anyaként, mozaikcsaládok, tanulás család mellett, hogy csak néhányat említsek.

Számomra a leghasznosabb info, hogy a válaszadók 75 %-a érdeklődik a coachinggal kapcsolatos blogtémák iránt és 80%-ban személyesen is kipróbálnátok a coachingot.

Ez egy megerősítés nekem abban, hogy jó az irány! Nagyon örülök, hogy egyre több anyuka felismeri, anyaként is lehet igényünk másra, többre, nem csak a pelenkákról szólnak a GYED-en, GYES-en töltött évek…

Fontos mutató számomra, hogy a coaching témák közül legtöbben a hatékony időgazdálkodás iránt érdeklődtök (márciusig tart a jelenlegi online tanfolyam ebben a témában, a következő indulásáról pedig itt kaptok értesítést, ha feliratkoztok. Szeptemberre terveztem, de ha lesz rá igény előrehozom, már most vannak érdeklődők.)

Coaching témák, amik leginkább érdekelnek benneteket (népszerűségi sorrendben) és épp ezért ezekkel foglalkozni is fogunk a közeljövőben: önértékelés javítása, életszerepek közötti egyensúly megtalálása, konfliktusok feloldása, dühkezelés, stresszkezelés, tanulás és önfejlesztés.

A kérdőív összeállításakor kíváncsi voltam arra, hogy mit gondoltok a skype-os kisgyermekes coachingról. Amikor azt mondom, kisgyermekes anyukákat coacholok, vagyis abszolút belefér és elfogadott, ha a kisgyermek is jelen van (vagy épp alszik, de nem lesz baj, ha felébred.. 🙂 ). Szóval ha rugalmasan kezeljük ezt a témát és nem kell, nem kötelező valakinek elpaterolni a gyerkőcöt a nagymamához azért, hogy tudjunk beszélgetni. Megjegyzem, sokaknak nincs is állandó segítségük, hogyan is oldanák meg??? A gyakorlatban ez tehát úgy megy, hogy megpróbáljuk alvásidőre tenni a coaching alkalmat, de nem dőlünk a kardunkba akkor sem, ha a kicsi felébred közben…. Kíváncsi voltam, mit szólnátok egy ilyen opcióhoz…. és a válaszadók 45 %-a nyitott a kisgyerekes konzultációra, ezért mindenképpen szeretném ezt a lehetőséget is felajánlani a hozzám konzultációra bejelentkezőknek,  most korlátozott ideig, ingyenes próbaalkalomra is tudsz jelentkezni, ne maradj le róla, nézd meg itt a részleteket!

Természetesen, aki jobb szeretne gyerekmentesen beszélgetni, annak marad továbbra is ilyen lehetőség is (egyéni konzultáció)

Szeretném még egyszer megköszönni a támogatásotokat, együttműködéseteket, mind a kérdőív kitöltésében, mind annak a megerősítésében, hogy van igény a veletek, édesanyákkal való foglalkozásra is a gyerekzsivaj oldalán. Hogy más témák is érdekelnek benneteket a szigorúan vett gyereknevelési kérdéseken túl. Az igények és a szándék most találkozott, haladjunk együtt tovább ezen az úton!

És ahogy ígértem, mindez nem jelenti azt, hogy a gyerekes témákkal nem foglalkozunk ezután, de a Ti felhatalmazásotokkal (is) most már más vizekre is bátrabban evezek. Te velem tartasz?

Ha van kedved, írj meg hozzászólásban, milyen témákról olvasnál még szívesen a gyerekzsivaj oldalán!

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: