Őszi dekoráció: gesztenyéből és falevélből

őszidekorcációgyerekzsivaj1Remélem Ti is kihasználtátok a hétvégi napsütést és kirándultatok, sétáltatok a szabadban. Ilyenkor lépten-nyomon gesztenyébe botlik az ember, amit a gyerekek nagyon szeretnek összegyűjteni. Érdemes felkutatni néhány színes falevelet is. Ha hazaértek, máris indulhat az őszi dekoráció készítése! Mutatom, mi miket alkottunk!  😆

Gesztenyefigurák

őszidekorcációgyerekzsivaj2Alapvetés. Ez az, amit a leginkább vártak a lurkók. Természetesen a gesztenyék kifúrását neked kell megcsinálni, de ha elég ügyes és nagy már gyermeked, a gyufák bedugását, a figura összeállítását és a szemek-száj megrajzolását nyugodtan rábízhatod. A Kippkoppok megalkotása után egy süni is készült, őszidekorcációgyerekzsivaj3valamint Gergő kitalált egy kézi súlyzót a saját gesztenyegyerekének. Öööööö….. Ötletes. 🙂 A srácok büszkén helyezték fel a szobájukban a polcra az elkészült gesztenyefigurákat.

Persze előtte letesztelték, hogy harcolni nem lehet velük. 🙄  A teszt üzemmódot mindenesetre viszonylag kis sérülésekkel át is vészelték szegény Kippkoppok! (Áhhhh, fiúk! )

Hangulatvilágítás 

őszdekorációgyerekzsivaj4A Kippkoppozásból maradt gesztenyéket galád módon elkoboztam és egy négyszögletes üvegbe halmoztam őket, valamint közéjük szúrtam két gyertyát. A fiúk nagyon várták, hogy besötétedjen és meggyújtsuk a nappaliban a hangulatvilágítást. A gyufás-tüzes elfoglaltságot csak akkor ajánlom, ha szigorú felügyelet alatt tartod a gyerekeket, vagy már vannak annyira nagyok, hogy sem magukat nem égetik meg és a lakást sem gyújtják fel, ha épp elfordulsz egy pillanatra. Mi csak az esti mesenézés alatt égettük nekik a gyertyákat.

Az más kérdés, hogy ha lefektetitek este a gyerekeket, pusztán a saját magatok kedvére is meggyújtsátok a gesztenyés gyertya dekorációt! Mit szólnátok egy pohár borhoz (forralt borhoz) ?

Színes levelek képkeretben

őszdekorációgyerekzsivaj5Ha gyűjtöttetek pár színes levelet és bogyót is a séta során, még külön préselgetni sem kell őket. Tedd rögtön a képkeret üvege mögé a neked tetszően elrendezett leveleket és apró bogyócskákat, zárd le a keretet az üveggel. Ennyi, az üveglap elvégzi a préselést is egyben.

És milyen remekül mutat, ugye? Készíthettek faliképet, állóképet a komódra, vagy ha figurákat raktok ki belőle, akkor akár a gyerekszobába is!

Remélem tetszettek ezek a szuper egyszerű és gyors őszi dekorációs ötletek! Ha van kedved, mutasd meg, Ti mit készítettetek otthon az összegyűjtött gesztenyékből és falevelekből. A képet feltölthetitek a gyerekzsivaj Facebook oldalára is!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove

2 thoughts on “Őszi dekoráció: gesztenyéből és falevélből

  1. Laura says:

    Én még ajánlanék koszorúkhoz narancs-, illetve almakarikákat! A családnak és barátnőimnek nagyon tetszik, szóval szerintem érdemes kipróbálni ezekből az alapanyagokból!
    Üdv, Laura

    • Kedves Laura, köszönöm a hozzászólásodat, annyit módosítanom kellett rajta, hogy a konkrét lelőhelyet kivettem, mert az reklámnak minősül… De a lényeg, hogy az alapanyagok hobbiboltokban beszerezhetők! 🙂 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*