Pár Perces Projekt #8. Gyógyszerek rendszerezése

Pár Perces Projekt #8. Gyógyszerek rendszerezése

Tegnap meghirdettem, ma pedig akkor vágjunk is bele a PPP hadjáratba. Én ma a házi a gyógyszerkészletet  fogom átnézni!

Ez a néhány percet igénylő művelet elvégezhető akkor, ha kisbabád alszik, vagy ha kisgyermeked elmélyülten játszik, vagy nagyobb gyerekek esetén, pl. amikor a kádban pancsolnak és te úgyis ott őrködsz felettük.  

Amit tenni fogok:

  • Egyesével ellenőrizni kell a lejárati időt a dobozokon, tubusokon.
  • Ami jó, mehet vissza a dobozba.
  • Ami lejárt, azt ki kell dobni, de nem ám a szemetesbe, hanem vissza kell vinni a gyógyszertárba (a gyógyszerek veszélyes hulladéknak számítanak!).
  • S ha már visszaviszem majd, egyúttal meg is veszem, amire a lejárt szavatosságúak közül feltétlenül szükségem van otthon.

Ennyi. Ugye, hogy csak pár percig tart a szortírozás?

Figyelem!!!! A gyerekek elől gondosan el kell zárni a kiselejtezett gyógyszereket, amíg visszakerülnek a gyógyszertárba!

PPP tipp az újoncoknak: hogyan kezdj hozzá? Először is, hogy a pár perc valóban pár perc legyen, azt javaslom, hogy csak azt csináld, amibe épp belefogtál, ne vessz el a részletekben. Ha közben észreveszel valami más megoldandó feladatot, írd fel egy papírra, s majd legközelebb megcsinálod. Nekem pl. van egy PPP listám, arra vésem fel, ami eszembe jut, vagy “szembe jön” velem, hogy meg kéne csinálni. A lényeg: apránként, pár percben tevékenykedj. Gyerekek mellett kb. ez az amit, egyszerre teljesíteni tudsz. Nem tilos persze naponta többször is összerántani valamit, ha időd engedi,  vagy a helyzet úgy hozza. Erről majd a legközelebb írok!

Tarts velem akkor is! ÖSSZES PPP BEJEGYZÉS ITT!

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: