Pár Perces Projekt #8. Gyógyszerek rendszerezése

pizap.com14530487805691Tegnap meghirdettem, ma pedig akkor vágjunk is bele a PPP hadjáratba. Én ma a házi a gyógyszerkészletet  fogom átnézni!

Ez a néhány percet igénylő művelet elvégezhető akkor, ha kisbabád alszik, vagy ha kisgyermeked elmélyülten játszik, vagy nagyobb gyerekek esetén, pl. amikor a kádban pancsolnak és te úgyis ott őrködsz felettük.  

Amit tenni fogok:

  • Egyesével ellenőrizni kell a lejárati időt a dobozokon, tubusokon.
  • Ami jó, mehet vissza a dobozba.
  • Ami lejárt, azt ki kell dobni, de nem ám a szemetesbe, hanem vissza kell vinni a gyógyszertárba (a gyógyszerek veszélyes hulladéknak számítanak!).
  • S ha már visszaviszem majd, egyúttal meg is veszem, amire a lejárt szavatosságúak közül feltétlenül szükségem van otthon.

Ennyi. Ugye, hogy csak pár percig tart a szortírozás?

Figyelem!!!! A gyerekek elől gondosan el kell zárni a kiselejtezett gyógyszereket, amíg visszakerülnek a gyógyszertárba!

Nálam így nézett ki a mai PPP képekben:

gyerekzsivaj

Te milyen PPP-t végeztél ma? Megmutatod? Az előtte/utána fotókat küldd el ide a blogra vagy töltsd fel a Facebook oldalra a #8. PPP bejegyzéshez.

Ugye tudod, hogy azok között, akik a #8-#12. Pár Perces Projekthez csatlakoznak egy szuper kényeztető AVON-os ajándékcsomagot sorsolok ki! Mégpedig pontosan ezt:

gyerekzsivajavon

AVON Naturals Body Care delightful Milk & Honey Gift Set (Tej és Méz Ajándékszett)

Tartalma:

  • testápoló (200 ml)
  • kézkrém (75 ml)
  • testpermet (100 ml)

Mert a takarítás után igazán megérdemelsz egy kis kényeztetést!  😉

Jövő héten jön a #9. PPP! A játékban való részvételhez nem muszáj pont a gyógyszereket rendezned, talán épp tegnap, vagy a múlt héten nézted át  a házi patikát. Amit viszont elvégeztél, arról küldj előtte/utána fotót,  így tudom figyelembe venni a PPP hadjáratban a részvételed (és csak akkor ha a #8-12. PPP-hez is küldesz képeket) csak így van esélyed a nyereményre!

PPP tipp az újoncoknak: hogyan kezdj hozzá? Először is, hogy a pár perc valóban pár perc legyen, azt javaslom, hogy csak azt csináld, amibe épp belefogtál, ne vessz el a részletekben. Ha közben észreveszel valami más megoldandó feladatot, írd fel egy papírra, s majd legközelebb megcsinálod. Nekem pl. van egy PPP listám, arra vésem fel, ami eszembe jut, vagy “szembe jön” velem, hogy meg kéne csinálni. A lényeg: apránként, pár percben tevékenykedj. Gyerekek mellett kb. ez az amit, egyszerre teljesíteni tudsz. Nem tilos persze naponta többször is összerántani valamit, ha időd engedi,  vagy a helyzet úgy hozza. Erről majd a legközelebb írok!

Tarts velem akkor is!

gyerekzsivaj

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove

One thought on “Pár Perces Projekt #8. Gyógyszerek rendszerezése

  1. Emese says:

    Szia Kata! Az én mai PPP-m: mivel Panni pár napja mindenhol feláll és tegnap este felfedezte, hogy a mosogató alatti szekrényben milyen “kincsek” vannak, nem várhatott a vegyszerek biztonságos helyre pakolása. A fürdőszobából, a mosogató alatti szekrényből és a háztartási helyiségünk alsó polcáról kerültek áthelyezésre a vegyszerek. Köszönöm az inspirációt, jobb kedvvel tettem mindezt a bejegyzésed hatására! Sajnos nem tudom, hogy hogyan kell ide fotót feltölteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*