Pár Perces Projekt #9. Kábelek, vezetékek, töltők

gyerekzsivajNincs annál bosszantóbb, mint amikor gyorsan töltőre szeretnéd tenni a telefonodat, de vagy nem találod a töltőt, vagy megvan, de épp összetekeredve ezer más vezetékkel. Ugyanez vonatkozik az USB-s kábelekre is, ráadásul a fene tudja, melyik kell a digitális fényképezőhöz, melyik az mp3 lejátszóhoz stb. Azt mondom hát, tegyünk rendet a vezetékek világában, méghozzá a szokásos módon: mindössze pár perc alatt.

  • Elsőként kiborítottam a szőnyegre minden létező kábelt, vezetéket, töltőt.
  • Miután némi bogozás után hozzáfértem egy-egy darabhoz, eldöntöttem, kell-e még nekünk egyáltalán pl. egy régi típusú telefon töltője.
  • Mivel a kérdésre nemleges választ adtam, hoztam is egy szatyrot, amibe kidobáltam a feleslegesnek ítélt dolgokat.
  • gyerekzsivajA maradékot pedig szépen, egyesével felcsévéltem.
  • Ha még többre vágysz, összekötéskor rá is írhatod egy cetlire, amit hozzáfűzöl, hogy az adott kábel mihez való, én nagyjából tudom, úgyhogy ezt a kört nem futottam meg.
  • Nincs más hátra, mint egy dobozba szépen elrendezni az összekötött kábeleket, vezetékeket és eltenni egy fiókba, mégse ússzon minden a komód tetején!
  • Persze a gyakran használt töltők maradhatnak elől, de akkor is tekerd fel szépen őket használat után, hogy ne gabalyodjanak újra össsze! Csak pár pillanat, tényleg kész vagy vele, mialatt elérsz a konnektortól a töltő helyéig.

Íme, ez volt a mai PPP. Ugye, hogy ez sem tartott sokáig?!

gyerekzsivajÉs még valami: ahogy a múltkor a gyógyszereknél, úgy most itt is elmondom, hogy nem szabad csak úgy a szemétbe dobnod a veszélyes hulladéknak számító akkumulátorokat, töltőket, régi telefonokat. Ha ezeket is selejtezed egyúttal, feltétlenül olyan gyűjtőpontra vidd, ahol biztonságosan átveszik és megsemmisítik majd őket.

Ne feledd! A mai PPP is játszik a PPP hadjárat nyereményjátékban. Nem kell persze neked is a töltőket, kábeleket rendezned ma, de amit vállalsz, arról küldj előtte-utána fotót, hogy esélyed legyen megnyerni ezt a kényeztető csomagot az AVON-tól:

gyerekzsivajavon

AVON Naturals Body Care delightful Milk & Honey Gift Set (Tej és Méz Ajándékszett)

Tartalma:

  • testápoló (200 ml)
  • kézkrém (75 ml)
  • testpermet (100 ml)

 

Mert a takarítás után igazán megérdemelsz egy kis kényeztetést!  😉

Jövő héten jön a #10. PPP! Ugye emlékszel? A PPP hadjáratban akkor nyerhetsz, ha a #8-12. PPP-hez is küldesz képeket, csak így van esélyed a nyereményre!

A mostani fényképeket a Facebookra, a #9. PPP bejegyzéshez várom.

Még nem késő, hogy a #8. PPP-hez is feltölts képeket!

Motiváljuk egymást, merítsünk ihletet egymás PPP-iből!

Jó játékot!

PPP tipp az újoncoknak: mikor PPP-zzek gyerekek mellett? Folyamatosan, amikor van pár szabad perced. Kisbaba mellett egyszerű a dolgod, hiszen az alvásidejében (pláne, ha még többször alszik egy nap) könnyebben tudsz időt szakítani bármire, mint amikor egész nap egy kis totyogót kell szemmel tartanod, de mellette sem lehetetlen. Egyszer legalább ő is alszik még napközben, ugye? Nem mondom, hogy végig takaríts a jól megérdemelt pihenőidődben, de ha rászoksz arra, hogy gyermeked elalvása után az első tíz-tizenöt percet arra szánod, hogy PPP-zz, akkor már napok múlva meglátszik szorgoskodásod ereménye a lakás összképén. Nagyobb gyerekek már nem is mindig igénylik, hogy egész nap velük foglalkozz, amíg  a gyerkőc duplózik pl. , addig letörölheted a port abban a szobában, ahol vagytok épp, vagy rendezgetheted a szekrényében a ruhákat, vagy mondjuk fél kézzel elsíbolhatsz néhány törött, megrongálódott játékot a gyerekszobában (igen ez a selejtezés, de ezt a szót ki ne ejtsd a lurkó előtt, látni pedig véletlenül se lássa meg, mire készülsz! Nincs értékesebb dolog egy kidobásra ítélt játéknál… ;-). Légy leleményes. Amíg fürdenek a nagyobbacskák, letörölheted a tükröt, a mosdót vagy szortírozhatsz a fürdőszobaszekrényben. Én úgy látom, hogy szinte egész nap PPP-zek szinte és tényleg meglátszik az eredménye!

Tarts velem te is a PPP hadjáratban!

gyerekzsivaj

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*