gyerekzsivajItt az őszi szünet. Ez bizony nagy kihívás a szülőknek, hiszen ezen héten nemcsak a legapróbbak, hanem az óvodás, iskolás korú gyermekeink is otthon vannak. Eddig szerencsére az időjárás is kegyes hozzánk, hiszen sok időt tudunk a szabadban tölteni. Ugyanakkor én erre a hétre külön készültem benti játékokkal is elsősorban Gergő számára… méghozzá kísérleti jelleggel!!!   😉 A napokban ugyanis elővettem néhány olyan játékot, amiket még otthonról, anyukámtól hoztunk el és még az enyémek vagy a szüleimé voltak. Kíváncsi voltam, Gergő mit szól majd hozzájuk. Mivel decemberben ő már öt éves lesz, vele már lehet társasjátékokat is játszani! Nos, kellemes meglepetésben volt részem. 🙂

Így aztán a a sikereken felbátorodva elhatároztam, hogy ebben a pár napban, amikor ő is itthon van velünk, igyekszem félretenni a legót, duplót, Playmobil katonákat és valami újat (azaz régit 🙂 ) mutatni a nagyfiamnak.

Hogy miket találtam otthon?

  • régi nyomda
  • Ki nevet a végén? társasjáték
  • Dáma társasjáték
  • memóriákártyák
  • dominó
  • mikádó

gyerekzsivajTudom, hogy más korban élünk, mint tíz-húsz-harminc évvel ezelőtt, és tudom, hogy nem fogom megváltani a világot sem, hiszen nehéz versenyezni a mai modern játékokkal és elektronikai kütyükkel.

De képzeljétek el, én tényleg úgy látom, hogy a fiamat még igenis el lehet varázsolni eféle régi játékokkal is, épp úgy, ahogy lelkesen megnézik a srácok a Süsüt is a tévében és szeretik azt is, ha Kippkoppot vagy Boribont olvasok nekik. A mesékről itt már írtam korábban.

Ha elérhető közelségben vannak a te vagy férjed gyermekkori játékai (mert biztos vagyok benne, hogy szüleid megőriztek néhány emléket gyermekkorotokból), túrjátok fel a pincét, padlást és feltétlenül mutassátok meg gyermekeiteknek, hogy Ti mivel játszottatok annak idején.

Ez benneteket is igazán nosztalgikus hangulattal tölt majd el, meglátjátok!  🙂

Kisfiús apukák, elő a gombfocikat, rugós focit. Kislányos anyukák, biztos találtok néhány régi játékbabát, amit kislányotok boldogan öltöztethet majd, tudván, hogy a tiétek volt! És biztos van néhány régi kártyajáték, társasjáték is a padláson!

gyerekzsivajItt az őszi szünet, amikor meglátogatjátok a nagyszülőket, ha máskor nem, hát a hétvégi “temetőjárat” során, használjátok ki az alkalmat! Keressétek meg régi kedvenc játékaitokat és mutassátok meg a gyermekeiteknek is!

Jó játékot kívánok Nektek!

Aztán persze majd feltétlenül írjátok meg, hogy mely játékok tetszettek a lurkóknak! 🙂 Képeket is szívesen fogadok!

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: