Süssünk kenyeret!

Eláruljak egy családi titkot? Nálunk a kenyereknek nincsen sarka… na nem úgy értem, hogy alapból nincsen, csak egyszerűen el-eltűnik… 😆 Bevallom töredelmesen, hogy ezért a parajelenségért csakis egy személy tehető felelőssé a háziak közül, én magam! S hogy hogy is van ez? Rögtön elárulom!  😀 

Már vagy két éve otthon sütöm a kenyeret, Limara péksége nyomán (az oldalon, ha esetleg nem ismernéd, amit kétlek, rengeteg finomsággal találkozhat az ember, persze sajnos csak recept formátumban 😛 ) . Természetesen nem állítom azt, hogy nem eszünk bolti kenyeret, de szeretem, ha van otthon öregtészta, így bármikor tudunk időzítetten friss kenyeret sütni, mert egy jó bableves vagy töltött káposzta azért csak friss kenyérrel az igazi, nemigaz?  😉 S bizony a gyengém a frissen sült kenyér sarka, amint ehető hőmérsékletűre hül a kenyér, gyorsan le is vágom a sarkát, megkenem vajjal, paradicsomot karikázok rá, hmmm, imádom!

Nem húzom az időt, ajánlom Nektek szeretettel a kenyér (és az öregtészta) receptjét, és megmutatom, hogy néz ki mindez nálunk képekben: IMG_20150625_072935 IMG_20150625_073019 IMG_20150625_073056 IMG_20150625_073236

Tipp: a kenyérsütéshez én a liszteket szeretem keverni, a lényeg, hogy a mennyiség meglegyen, én rendszerint teszek hozzá teljes kiőrlésű lisztet vagy rozslisztet, az a fontos, hogy a BL80-as liszt legyen nagyobb arányban, de én ma már nem dekázom ki és még sosem lett ehetetlen a végtermék… Aszkorbinsavat és burgonyapelyhet nem szoktam tenni a tésztához.

Ha velem tartasz holnap is, megmutatom, hogyan használhatod fel a házi kenyeret az utolsó morzsáig! Ismersz, az egyik jelszavam: semmit nem dobunk ki!  😀

(Ja, még valami, a második képen azért ilyen érdekes formátumú a megkelt tészta, mert a nagy fényképezésben nem vettem észre az egyik odaosonó segéderőt, aki kicsit megformázta még nekem a sütőbe készülő kenyértésztát. Bocsi…. tudom, nem oly dekoratív így… viszont igazi gyerekzsivajos, nem? Kitalálod, ki lehetett a lopakodó romboló? 😉 )

Mentés

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*